Oude gloriën Vincent Euvrard maakt steile opgang als coach: "Op het veld was hij al een echte leider"
Redactie
| 1 reacties

De mooie carrière van Vincent Euvrard, te snel moeten stoppen na een vervelende blessure

Vincent Euvrard maakt steile opgang als coach: "Op het veld was hij al een echte leider"
Foto: © photonews

Elke week grasduinen we in het verleden en kijken we naar het heden van de oude gloriën die ons voetbal rijk zijn. Deze week: Vincent Euvrard, die aan een steile trainerscarrière bezig is.

Vincent Euvrard is een echte kid uit de westhoek. Geboren in Veurne ging hij als jeugdspeler aan de slag bij Oostduinkerke en later bij Cercle Brugge. 

In 2002 kwam het debuut op het hoogste niveau, bij Racing Genk. Het werd meteen een memorabele match waarin Wesley Sonck er zes maakte tegen KV Mechelen (9-0). Euvrard speelde in die match 75 minuten.

Abrupt einde

Bij Genk kreeg hij een aantal kansen, toch werd hij een jaartje uitgeleend aan Heusden-Zolder. Vandaar ging het naar Den Bosch, al was hij snel terug in België - bij KVSK United.

In 2008 trok hij naar STVV, waarmee hij meteen promoveerde naar het hoogste niveau. Hij scoorde meteen in en tegen Standard in een dolle 2-2, waar Mignolet de held bleek te worden. Euvrard bleef uiteindelijk vijf jaar bij de Kanaries, maar moest dan op 31-jarige leeftijd stoppen met voetballen door medische redenen.

Als trainer is hij bezig aan een steile opgang: tien dagen geleden werd hij nog weggeplukt door tweedeklasser Geel bij Sporting Hasselt. Stijn Stijnen was daarover erg sportief: "Proficiat met je promotie", klonk het bij Stijnen. "We wilden hem niets in de weg leggen."

Professionele omkadering van Southampton was echte topbeleving - Vincent Euvrard

Logisch ook dat hij in het trainersvak rolde: "Hij was op het veld als speler ook al een echte leider", aldus verschillende ex-collega's. "Dat klopt misschien wel", gaf Euvrard toe. 

Euvrard was blij met de kans die Stijnen hem gaf en nu ook met de stap hogerop naar Geel. In zijn jonge trainerscarrière leerde hij al heel veel. "Hoe Southampton naar Hasselt kwam, met zo'n professionele omkadering. Dat was een echte topbeleving." En nu op zoek naar de eerste zege met Geel.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties