Nieuwe aanklachten FIFA en intussen... valt voorzitter in slaap op persconferentie!

Caroline Tonnelier
| 0 reacties
Nieuwe aanklachten FIFA en intussen... valt voorzitter in slaap op persconferentie!
Foto: © photonews

Het FIFA-schandaal blijft verder uitdeinen. Er zijn opnieuw 16 personen aangeklaagd door het Amerikaans gerecht. Dat bevestigde minister van Justitie Loretta Lynch.

Onder hen meerdere FIFA-officials. Zij worden verdacht van georganiseerde zwendel en andere strafbare feiten. "En dat gedurende een lange periode", aldus Lynch tijdens een persconferentie. Het gaat om personen uit Zuid- en Midden-Amerika. Zes maanden geleden werden ook al 14 personen aangeklaagd door het Amerikaans gerecht.

Acht verdachten zouden intussen reeds schuld bekend hebben. Zij gaven toe dat ze betrokken waren bij het corruptiesysteem van de Wereldvoetbalbond. Het gaat niet alleen om personen die reeds zes maanden geleden werden aangeklaagd. 

FIFA-voorzitter valt in slaap

En ondertussen bij de FIFA... viel interim-voorzitter Issa Hayatou in slaap tijdens zijn eigen persconferentie. Terwijl iemand anderes aan het woord was wel te verstaan.

Daar had hij een verklaring voor: hij verwees naar zijn gezondheidsproblemen. "Binnenkort hebben jullie weer een gezonde voorzitter", voegde hij eraan toe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties