Walem eerst uitgejouwd, nu op handen gedragen: "Ik heb mijn spelers nooit gezegd dat ze niet mogen voetballen"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Kortrijk
| 6 reacties
Walem eerst uitgejouwd, nu op handen gedragen: "Ik heb mijn spelers nooit gezegd dat ze niet mogen voetballen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wat een verschil met het begin van het seizoen. Johan Walem werd toen weggehoond door zijn eigen fans om zijn behoudende stijl. Maar de laatste weken swingt KV Kortrijk, staat het in de top zes in de competitie en versloeg het Anderlecht in de Beker... met goed voetbal.

Een medewerker van Kortrijk in de perszaal: "Dat eerste halfuur was het precies Anderlecht tegen Barcelona." Met een kleine zin voor overdrijving, maar dat Kortrijk goed speelde, mag zeker gezegd worden. Meer dan goed zelfs... Johan Walem heeft het allemaal stap voor stap aangepakt.

Eerst zette hij een organisatie neer en daarna pas ging het over aanvallend voetbal. "Dat was bij deze club ook nodig. Ik wou die organisatie op poten hebben vooraleer we aan iets anders dachten", gaf Walem toe.

"Ik heb mijn spelers echter nooit gezegd dat ze niet mochten voetballen. Nu komt dat meer in de verf te staan omdat we de juiste opstelling gevonden hebben. Bepaalde spelers hebben hun kans gegrepen."

Bepaalde spelers hebben hun kans gegrepen

Johan Walem

Intussen haalde hij zijn tweede verdedigende middenvelder weg en zette hij er een aanvallende voor in de plaats. En dat heeft Anderlecht mogen ondervinden. "Stijn De Smet en Lukas Van Eenoo liepen perfect tussen de lijnen", strooide hij met lof. "Daardoor kwamen onze vleugels ook meer in het spel voor."

"Ik ben heel trots op mijn spelers. Het doet deugd om tegen de grootste club van het land te winnen. Wat ook het verschil is met het begin van het seizoen: Papazoglou is fit. In de voorbereiding en bij de start scheelde er altijd wel iets met hem. En de sfeer in de kleedkamer is top!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties