Bestuur en fans OHL lijnrecht tegenover elkaar: "Ze schilderen ons af als amokmakers"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 3 reacties
Bestuur en fans OHL lijnrecht tegenover elkaar: "Ze schilderen ons af als amokmakers"
Foto: © photonews

De vergadering die gisteravond tussen OH Leuven en zijn fans plaatsvond, heeft heel wat stof doen opwaaien. Voor supportersgroep OHL 2020 is het duidelijk. Voorzitter Jimmy Houtput en zijn kompanen moeten vertrekken.

Mike Naert, een van de kernleden van OHL 2020 en al negen jaar trouwe supporter, doet bij ons het relaas van de woelige bijeenkomst. (lees meer) "Een open brief van een supportersgroep heeft het protest in gang gezet. Daar is een kleine twee weken geleden deze spontane beweging uit voort gegroeid."

Met mensen vol intriges valt niet te praten 

OHL 2020

Met meer dan 1.400 likes op Facebook kreeg de groep al snel ruggengraat. "Het bestuur probeert ons als amokmakers af te schilderen, maar intussen sloot een vaste sponsor zich aan, samen met oud-spelers Bjorn Ruytinx en Wim Raymaekers. We zijn een breedgedragen beweging."

Het ging er gisteravond heftig aan toe? "We zijn nog zéér beleefd gebleven", gaat Naert verder. "Een jaar na de vorige vergadering is er van het overleg en de supportersparticipatie niets in huis gekomen. Het bestuur is onvoldoende genetwerkt. Met mensen vol intriges valt niet te praten."

Zaterdag plannen we opnieuw acties, met de nodige humor

OHL 2020

"We weten dat dit een moeilijke zaak is. De mensen van het bestuur zullen niet gemakkelijk opgeven. Hopelijk houden ze de eer aan zichzelf. Want ze weten dat ze niet gedragen worden door de fans."

De geëscaleerde ruzie komt bijzonder ongelegen. Zaterdag wacht immers de degradatieclash met Westerlo. "Ook dan plannen we acties tegen het bestuur", besluit Naert. "Wel met de nodige humor, want we zijn deftige mensen. En vanaf minuut 1 staan we achter de spelers en de nieuwe trainer."

Geen woorden, maar daden ... We are OHL! #OHL2020

Posted by OHL2020 on donderdag 3 december 2015
 

Waarvoor wil OHL2020 staan?Onze vijf pijlers:Professioneel geleidClub geleid door mensen met relevante ervaring en...

Geplaatst door OHL2020 op woensdag 25 november 2015
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties