Wie is die talentvolle Belg van Real Madrid eigenlijk? 'De nieuwe Courtois', bijna naar JPL en geen toekomst bij Rode Duivels?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 9 reacties
Wie is die talentvolle Belg van Real Madrid eigenlijk? 'De nieuwe Courtois', bijna naar JPL en geen toekomst bij Rode Duivels?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Rafa Benitez nam zowaar een Belg op in zijn wedstrijdselectie voor de Champions Leaguewedstrijd tegen Malmö FF. We hoorden allemaal wel al van Alex Craninx. Maar wie is die jongen nu eigenlijk?

Belgische ouders, geboren in Spanje

Alex Craninx heeft Belgische ouders, maar werd op 21 oktober 1995 geboren in het Spaanse Malaga.

Spreekt geen Nederlands

De nu 20-jarige goalie groeide op in Spanje en is noch het Nederlands noch het Frans machtig. Craninx is dan wel een Belg, toch lijkt zijn band met ons land op die manier niet zo heel erg groot.

‘De nieuwe Courtois’

Omwille van zijn lengte, 1m95, werd Craninx de voorbije jaren meermaals vergeleken met Thibaut Courtois. Sommigen noemden hem al ‘de nieuwe Courtois’, maar dat is vanzelfsprekend geen evident etiket om mee om te gaan.

Courtois probeerde hem naar Atlético te lokken

Enkele jaren geleden, vlak voor hij voor Real Madrid koos, probeerde Thibaut Courtois de toen 15-jarige Craninx nog naar Atlético Madrid te lokken. De clubleiding van Atlético hoopte Craninx op die manier te overtuigen, maar dat lukte niet.

Craninx gaf toe dat hij onder de indruk was, maar had net voor het telefoontje met Courtois al zijn handtekening gezet bij rivaal Real.

Geen spoor van Craninx bij nationale jeugdploegen

Craninx speelt dan wel bij Real Madrid, toch lijkt hij niet meteen een toekomst te hebben bij de Belgische nationale ploeg. Op jonge leeftijd kwam nog uit voor de nationale jeugdploegen, maar meer dan een jaar geleden werd hij afgeserveerd.

Patrick Creemers, keeperstrainer bij de Belgische U19, legde het in een gesprek met onze redactie uit. “Zijn niveau was niet hoog genoeg om bij ons te spelen. De club waar hij speelt, komt niet overeen met zijn kwaliteiten”, klonk het hard.

Zidane

Afgelopen zomer leek het er even op alsof Craninx in België aan de slag zou gaan. Er waren enkele geïnteresseerde ploegen, maar niemand minder dan Zinédine Zidane – de trainer van Real Madrid Castilla – overtuigde de goalie om in Madrid te blijven en zijn contract te verlengen.

Ronaldo

Craninx trainde al meer dan één keer mee met de grote jongens van Real Madrid. Er lopen heel wat sterren rond bij de Koninklijke, maar Craninx liet zich ontvallen dat niemand minder dan Cristiano Ronaldo een van de eersten was om hem op zijn gemak te stellen.

Maar... Bankzitter bij Real Castilla

Ondanks het feit dat Zidane hem graag in Madrid wilde houden, is Craninx reservedoelman bij Real Madrid Castilla. Carlos Javier Abad speelde er dit seizoen 15 van de 16 competitiewedstrijden, Craninx mocht tot dusver één keer plaatsnemen onder de lat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties