Anderlecht prikt terug: "Standard is daar jaloers op"

Redactie
| 18 reacties
Anderlecht prikt terug: "Standard is daar jaloers op"
Foto: © SC

De jeugdopleiding van RSC Anderlecht groeide de jongste jaren uit tot het toonbeeld in België. Een evolutie die niet in goede aarde valt in Luik. En dus ging Christophe Dessy, directeur van de Académie van Standard, hard in de aanval. Bij paars-wit hebben ze ondertussen gereageerd.

"Bij Anderlecht kan je niet spreken van opleiding. Anderlecht dat is geld, een auto en een tankkaart voor de ouders", trok Dessy hard van leer in Sport/Footmagazine.

Enkel Tielemans was volgens hem een uitzondering. Paars-wit heeft in Het Nieuwsblad ondertussen erg duidelijk gereageerd. "Anderlecht wordt in heel Europa geprezen voor zijn jeugdbeleid", klinkt het bij monde van Herman Van Holsbeeck.

Ik denk dat ze bij Standard gefrustreerd zijn daarover -

Herman Van Holsbeeck

"Natuurlijk moet je soms een financiële inspanning doen als talenten en hun ouders waanzinnige voorstellen krijgen uit het buitenland, maar wij hebben een grens waar we niet overgaan."

Slotsom: "Onze jeugdpolitiek staat op punt en ik denk dat ze bij Standard vooral gefrustreerd zijn dat er zoveel jongeren vertrokken bij hen", aldus nog de sterke man van Anderlecht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties