Dury kan er niet mee lachen: "Hoe het licht zo kan uitgaan? Dat gaat hij me mogen uitleggen"

Dury kan er niet mee lachen: "Hoe het licht zo kan uitgaan? Dat gaat hij me mogen uitleggen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het omslagpunt in Lokeren - Zulte Waregem was zonder twijfel de rode kaart voor Mame Thiam. Hij werd na 14 minuten uitgesloten, waardoor Essevee - extra tijd inbegrepen - 80 minuten met een man minder moest knokken.

“Hoe je na tien minuten op zo’n manier een rode kaart kan pakken? Hoe het licht bij een 0-1 voorsprong zo kan uitgaan? Dat zal hij me eens mogen uitleggen”, was Francky Dury allerminst opgezet met de uitsluiting van Mame Thiam. Ook al lokte Persoons het misschien wel uit, dan nog: de reactie (een kopstoot) was dom.

“Het is niet aan mij om over iemand anders te spreken”, wilde Steve De Ridder niet te diep ingaan op het euvel. “Maar het zijn natuurlijk wel zure punten die we hier verliezen, nadat we 75-80 minuten met een man minder verder moesten.”

Gesprek met Mame Thiam

Ook Nikola Storm vond de uitsluiting een keerpunt: “Na de rode kaart was het voor ons eigenlijk letterlijk en figuurlijk achter de feiten aanhollen. Het vrat energie, jammer dat we dan alsnog de 1-1 slikken. We zullen hierover wel met Mame spreken, maar op een rustige manier.”

Want Essevee had evengoed nog kunnen winnen met 10 man: “We hebben echt bijzonder hard voor elkaar gevochten”, vond Steve De Ridder. “Maar samen met de match in Gent zijn dit 4 dure punten die we in blessuretijd verliezen. Richting play-off 1 is dat een wereld van verschil.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties