"Vanwaar die liefde voor 'La douce France' bij Guillaume Gillet? Hij is nochtans getrouwd"

Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Anderlecht
| 6 reacties
"Vanwaar die liefde voor 'La douce France' bij Guillaume Gillet? Hij is nochtans getrouwd"
Foto: © photonews

Officieel is het vertrek nog niet en toch ziet het ernaar uit dat Guillaume Gillet deze week zijn laatste twee duels in het shirt van RSC Anderlecht betwist. De man die anderhalf jaar geleden nog werd uitgeleend aan Bastia, is nu een onmisbare schakel.

Hoewel paars-wit Gillet een contractverlenging van twee jaar aanbood, liet de polyvalente rechtsachter verstaan te willen vertrekken. "Als je kijkt naar wat hij de jongste vier maanden presteerde, zal dat een groot verlies betekenen", kwam Besnik Hasi woensdag terug op de transferkwestie.

Bij afwezigheid van Najar, Acheampong, Dendoncker en Gillet zijn we kwetsbaar

Besnik Hasi

"Indien hij vertrekt, verliezen we een vaste waarde met ervaring. Hij bezorgt ons stabiliteit op stilstaande fases, zowel voorin als achterin. Gillet is een type Najar, Acheampong, Dendoncker, ... Die jongens kunnen 2 à 3 posities aan. Bij hun afwezigheid zijn we kwetsbaar."

Opvallend is de liefde voor Frankrijk die bij Gillet telkens terugkeert. Want waarom zou hij de nummer 13 uit de Ligue 1, Nantes verkiezen boven de strijd om de Belgische landstitel en de Champions League?

Gillet trekt niet naar Bastia, voor het mooie weer doet hij het dus niet

Besnik Hasi

Heeft Gillet zijn hart verloren in La douce France? "Hij is nochtans getrouwd, dacht ik", lachte Hasi toen we hem de vraag voorlegden. "En hij trekt niet naar Bastia. Dus voor het mooie weer doet hij het niet. Ik ken zijn standpunt. Er zijn voor hem verschillende factoren om te gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties