Oude gloriën Franky Van der Elst: "Op 't Kiel hangt toch iets speciaals" en "Caje vond zijn auto terug... tussen twee doelen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Franky Van der Elst: "Op 't Kiel hangt toch iets speciaals" en "Caje vond zijn auto terug... tussen twee doelen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Elke week duiken we in onze archieven, op zoek naar één van de oude gloriën die ons voetbal rijk is. En Franky Van der Elst weet nog alles van de fameuze supportersavonden bij Club Brugge.

Franky Van der Elst is dezer dagen aan de slag als coach van KSV Roeselare, maar het grote publiek kent The Fox natuurlijk als aanvoerder én boegbeeld van Club Brugge. 

"Iedereen weet dat Club Brugge alles voor me was en is", vertelt Van der Elst. "Ik heb er vijftien jaar gespeeld en alle kansen gekregen. Al moet ik toegeven dat het niet onmiddellijk mijn bedoeling was om trainer te worden."

De 86-voudig Rode Duivel werd na zijn carrière coach bij wijlen Germinal Beerschot. "Ik was dus de eerste coach van dé Antwerpse fusieclub. Ik ben daar letterlijk ingerold. Uit het niets kreeg ik een telefoontje van Wouter Vandenhaute."

"En we hadden een goede ploeg, hé: Cisse Severeyns, Peter Van Der Heyden, Rudi Smidts. Achteraf gezien waren we misschien een beetje te oud. (lacht) Ik kijk er met een goed gevoel op terug. Op 't Kiel, daar hangt toch iets speciaals."

We hadden een goede ploeg bij Germinal Beerschot. Al waren we misschien een beetje te oud (lacht)

Franky Van der Elst

Momenteel doet Van der Elst het in tweede klasse goed (zesde plaats, nvdr.) met KSV Roeselare. "We komen van heel diep met de club, maar hebben één taak: ons bij de beste acht scharen om zo volgend seizoen in 1B te voetballen."

Maar terug naar de goede oude tijd. "Ik herinner mij vooral nog de legendarische supportersavonden met Club Brugge. Elke maandag gingen we op bezoek bij de fans."

"En op die avonden waren we geen profvoetballers, hoor. (lacht) Het bier vloeide rijkelijk en we zijn die nachten regelmatig nog doorgegaan op de Brugse Eiermarkt. Elke maandag was het feest!"

Qua kleedkamerhumor bleef het braaf op Olympia. Alhoewel? Jan Ceulemans had zo'n rode Fiat gekocht voor zijn vrouw, maar hij mocht er zelf mee rijden. Ik weet het nog goed: 'dat is hier mijnen rooien duvel' zei hij altijd."

Elke maandag...

"Op een dag waren we dat autootje gaan stelen op de parking. Jan heeft er mogen naar zoeken en vond het uiteindelijk terug op het oefenveld... Tussen twee verplaatsbare doelen!" (proest het uit)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties