Reactie Defour haalt fors uit naar zijn ploeg: "Als iedereen dezelfde inspanningen zou doen..."

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 160 reacties
Defour haalt fors uit naar zijn ploeg: "Als iedereen dezelfde inspanningen zou doen..."
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Je zag Steven Defour soms meewarig het hoofd schudden. De middenvelder wou tegen Westerlo voorop gaan in de strijd, maar kreeg sommige van zijn ploegmaats - alweer - niet mee. En dat frustreert hem.

Defour probeert al weken het heilige vuur in de ploeg te krijgen, ook tegen mindere tegenstanders. Maar dat lukt hem niet, want blijkbaar denken de heren dat het op kwaliteit ook wel elke keer zal lukken. Maar wat als die kwaliteit niet zo groot is als sommigen denken? "We misten alvast kwaliteit in de zestien", begon Defour.

"Tot aan de box konden we aardig combineren, maar daarna maakte we de verkeerde keuzes. Maar als iedereen dezelfde inspanningen doet, zou het wel al veel makkelijker gaan. Sommigen denken dat we matchen op onze kwaliteit gaan beslissen, maar dan zijn ze verkeerd."

Een Gillet van de laatste maanden kan je niet vervangen

"De mentaliteit zat weer niet goed. We moeten kwaliteit in alle matchen laten zien", vervolgde hij. "Wat tegen Club Brugge lukte, zou toch ook tegen Westerlo moeten lukken..."

En het vertrek van Guillaume Gillet betreurt hij. "Gillet gaan we missen", knikte Defour. "Hij bracht wel elke week de juiste mentaliteit. Een Gillet zoals de laatste maanden kan je niet vervangen. "

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties