De bewogen momenten van onze redacteur: tranen verbijten, mentale tikken en een trofee voor Grégory

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
De bewogen momenten van onze redacteur: tranen verbijten, mentale tikken en een trofee voor Grégory
Foto: © photonews

Ook in 2015 was Koning Voetbal opnieuw alomtegenwoordig. Om die reden kiezen de redacteurs van Voetbalkrant.com hun momenten van het afgelopen jaar. Vandaag de momenten van Diederik Geypen.

Geen terugblik op 2015 zonder stil te staan bij de tragische dood van Grégory Mertens. Het noodlot dat op een maandagse lenteavond keihard toesloeg tijdens een beloftenmatch in Genk. Drie dagen van bange en tevergeefse hoop. Met op 30 april het droevige nieuws waar iedereen voor vreesde.

De tranen verbijten

Enkele uren later zouden AA Gent en Anderlecht een cruciaal duel richting titel betwisten. Maar wat baatte het kampioenschap op dat moment nog? Ex-ploegmaat Renato Neto en neef Sven Kums verbeten de tranen, maar verschenen op de mat. Voor Grégory.

Kippenvel tijdens het pakkende eerbetoon in de Ghelamco Arena. Net als enkele dagen later toen Sporting Lokeren op bezoek ging bij Westerlo. Het spelletje was nu echt de grootste bijzaak in het leven. De sympathieke Dilbekenaar nam voor eeuwig een plek in de harten van de voetbalfans in.

Twee mentale tikken

De wedstrijd tussen Gent en Anderlecht kende ook een uitslag. Na de late winning goal van Neto, mooier kon een eerbetoon niet zijn, deelden de Buffalo's Anderlecht een mentale tik uit. Toen Benito Raman met nog twee speeldagen te gaan op Jan Breydel hetzelfde deed, lag de eerste landstitel ooit voor het grijpen.

De Gentse trein raasde in het najaar van 2015 gewoon door. Thuis of op verplaatsing? Dat maakte niet uit. De manschappen van Vanhaezebrouck regen de zeges aan elkaar. Met de CL-overwintering als ultieme bekroning.

Een trofee voor Grégory

Succescoach Hein heeft met de Trofee Raymond Goethals zijn persoonlijke erkenning al op zak. Binnen exact een week volgt ook zijn aanvoerder op het Gala van de Gouden Schoen. Een moment waarop de cirkel van 2015 rond is. Een trofee voor Grégory.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties