Top&Flop Het foutje van Hasi, de Leuvense Dreef en veel opvallende debutanten

Het foutje van Hasi, de Leuvense Dreef en veel opvallende debutanten
Foto: © photonews

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe zijn al eventjes de nieuwe K3, dus is dat ook meteen het afscheid van drie andere topmeiden. Wij blikken terug op het voorbije voetbalweekend en doen dat ook in drievoud. Al dan niet met luchtballonnen.

TOP

Nieuwkomers overal

Bij Racing Genk maakte invaller en debutant Karelis het winnende doelpunt, terwijl Ruslan Malinovskyi een wereldpartij speelde. Julien Vercauteren zorgde voor het winnende doelpunt bij Westerlo, Siebe Schrijvers maakte heerlijke goals tegen Oostende ...

Het moet gezegd: de nieuwkomers waren overal. Ook Butelle maakte bijvoorbeeld een goede beurt. 2016 wordt een jaar waarbij de nieuwe spelers de competitie zullen versterken, we likkebaarden nu al.

Nieuwe clubs staan er ook

De ploegen die het zwaarst hebben geïnvesteerd deze winter? Racing Genk en Standard. Rest de vraag: lag dat aan de zwakte van Zulte Waregem en Lokeren? 

Wij mikken toch ook op de sterktes van de 'nieuwe clubs'. Racing Genk schitterde met een sterke Malinovskyi op kop, terwijl alle nieuwkomers van Standard ook meteen rendeerden. De strijd om play-off 1 is nog niet gestreden!

OH Leuven thuis

Als OH Leuven zich dit jaar zal redden, dan heeft het dat vooral te danken aan de sfeer aan Den Dreef. Al voor de vijfde keer werd gewonnen in eigen huis. 

Voor het eerst in maanden staat OHL in de top-14 en speelt het dus virtueel zelfs play-off 2. Ferrera heeft iets neergezet, de fans zullen de rest doen voor de Leuvenaars ...

FLOP

Mechelen away

De slechtste uitploeg van België is ... KV Mechelen. Verrassend, en toch ook weer niet. Hoe Malinwa thuis soms de pannen van het dak speelt, met dank aan een uitzinnige meute Achter de Kazerne?

Het staat in schril contrast met de manier waarop ze op verplaatsing soms voor de dag komen. Het blijft wachten op een constante in de prestaties van de club.

Tactiek Besnik Hasi 

Wat bezielde Besnik Hasi op bezoek bij AA Gent? Hij bracht in de eerste helft Heylen op rechtsback tussen de lijnen, tegenover het raspaardje Moses Simon.

In de tweede helft stuurde hij bij en lukte het wél veel beter voor Anderlecht, maar in de eerste 45 minuten mochten ze heel erg blij zijn dat alles bij 1-0 bleef. 

Moeskroen

Het huurlingenlegioen van Moeskroen maakte een erg bleke indruk in Jan Breydel. Niet dat het daar de punten moet gaan pakken, maar als ze degradatie willen vermijden, zal het de komende weken toch uit een ander vaatje moeten tappen.

Temeer omdat je bij Westerlo en OH Leuven wél een positieve vibe weet te ontwaren, terwijl bij RMP de trend eerder neerwaarts lijkt: 0 op 12, daar wordt niemand happy van.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties