Debutanten onder het vergrootglas: "Butelle had weinig om het lijf en waarom liet Genk Schrijvers gaan?"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 4 reacties
Debutanten onder het vergrootglas: "Butelle had weinig om het lijf en waarom liet Genk Schrijvers gaan?"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Van Karelis tot Schrijvers, op de eerste speeldag na de winterstop hebben de nieuwkomers zich laten gelden met glansprestaties en fluwelen doelpunten. Eddy Snelders analyseert voor ons de individuele prestaties en plaatst een kanttekening bij te vroege slotconclusies.

Over Karelis en Malinovskyi

"Karelis maakte geen onbelangrijke goal en ook de nieuwe Oekraïner is goed gestart. Hij gaf blijk van technische kwaliteiten, daar ontbrak het bij Genk wat aan."

Over Butelle en Agu

"Een thuisduel tegen RMP win je in principe altijd. Agu werd niet in de problemen gebracht en Butelle had weinig om het lijf. Dan is het gemakkelijk om veel te roepen. Zal hij dat tegen Gent - als hij mag starten - ook doen? Mathew Ryan vervangen vergt tijd."

Over Julien Vercauteren

"Met zijn fantastische goal maakte hij een statement. Hij eiste een basisplaats op, al kan je je ook afvragen waarom hij nog niet startte.  Hoe dan ook neemt hij die winning goal lekker mee."

Over Siebe Schrijvers

"Ook Schrijvers maakte fantastische én slimme goals. En toch vraag je je dan af waarom Genk, dat aanvallend in de problemen zat, niet in hem geloofde. Die uitkomst zullen we aan het einde van het seizoen kennen."

"Schrijvers zette zichzelf in de picture. Nu moet hij laten zien of hij fysiek sterk genoeg is om een ploeg als Waasland-Beveren een half jaar te dragen door regelmatig te scoren."

Over Standard

Standard is het meest actief geweest. De malaise van het najaar willen de Luikenaars niet nog eens meemaken. In de Belgische competitie krijg je nu eenmaal drie à vier herkansingen. Bovendien kon Standard Knockaert op een zachte manier naar het buitenland begeleiden. Zo raakte dat kleedkamerprobleem vanzelf opgelost."

Slotakkoord

"We spreken graag over het visitekaartje afgeven, maar daar moeten we toch een kanttekening bij plaatsen", besluit Snelders. "Vaak maken we te snel een slotconclusie. Kijk naar Igor de Camargo. Die scoorde twee keer in zijn debuutmatch en is nu helemaal afgeserveerd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties