Efficiënt Antwerp op titelkoers: ruime zege in topper

Caroline Tonnelier
| 19 reacties

Antwerp stond voor de lastige verplaatsing naar WS Brussels. The Great Old zette zijn titelambities met een stevige overwinning echter kracht bij.

Het ging er stevig aan toe in Molenbeek, met heel wat opstootjes en gestrek en geduw op en naast het veld. WS Brussels-coach Bico werd zelfs naar de tribune gestuurd. Overigens had de trainer al voor de aftrap voor opschudding gezorgd: hij gaf immers een verkeerde opstelling mee en stuurde uiteindelijk vijf andere namen het veld op.

Antwerp liet het niet aan zijn hart komen. Limbombe zorgde, uit net geen buitenspel, voor de 0-1. De tweede treffer kwam er na een (licht toegekende) penalty, die omgezet werd door Dequevy.

Kudimbana pakt strafschop

Na de pauze liepen de bezoekers verder uit. Fauré scoorde zijn eerste voor een erg efficiënt Antwerp: na tien minuten in de tweede helft stond het 0-3.

WS Brussels had die zware achterstand aan zichzelf te danken. Het kreeg immers voldoende kansen, maar faalde in de afwerking. Zelfs vanop de stip wilde het niet lukken: Kudimbana stopte de elfmeter van Fabris. In de slotfase maakte Hairemans het Antwerp-feest compleet met de 0-4.