Berchem Sport dicht bij promotie in eerste jaar vrouwenvoetbal: "Daar ligt de ambitie"

Berchem Sport dicht bij promotie in eerste jaar vrouwenvoetbal: "Daar ligt de ambitie"
Foto: © SC

Berchem Sport Ladies verloor de topper van Oostmalle met 2-3. Maar in de stand staat de club nog steeds erg knap tweede, waardoor promotie bijna een zekerheid blijft. "En dat blijft toch wel wat verrassend."

Berchem Sport verloor dit seizoen amper twee wedstrijden, twee keer tegen Oostmalle: "We wilden in de terugronde revanche nemen op de eerste wedstrijd", klonk het bij kapitein Charlotte de Cock. "We zijn zeker gegroeid de voorbije maanden en winst tegen Oostmalle had voor ons de kers op de taart geweest."

Elke ploeg wordt namelijk graag kampioen: "Zeker, maar ook de promotie op zich is erg belangrijk. We blijven sowieso stevig tweede en willen erg graag naar een hogere reeks." Berchem Sport Ladies gaat zo meer dan waarschijnlijk in zijn eerste jaar bestaan meteen een reeks hoger spelen.

Blij een project van de basis te zien groeien -

Charlotte de Cock

"In het begin van het seizoen zag ik het niet meteen goed komen. We verloren vaak in de voorbereiding, dus was het een verrassing om onze eerste competitiematch met 16-0 te winnen. Daarna is het steeds beter beginnen lopen, waardoor we nu staan waar we staan. We weten elkaar beter staan op het veld, het loopt lekker."

Voor Charlotte de Cock zelf - met ervaring enkele reeksen hoger - was vierde provinciale even wennen: "Ik ben erg blij dat ik hier een project heb kunnen ondersteunen van bij het begin. Er waren wel wat aanbiedingen vanuit 1e en 2e provinciale, maar hier kan je vanuit de basis werken. Op vraag natuurlijk ook van mijn vader, die het damesvoetbal binnen Berchem wilde lanceren", lacht de kapitein.

En waar gaat dat project dan eindigen? Zo snel mogelijk in eerste provinciale? "Ik heb wel de ambitie om zo snel mogelijk door te groeien met de ploeg en ook nog enkele reeksen te stijgen. Maar we mogen geen stappen overslaan. Als er een tweede ploeg bij zou komen, dan kunnen al onze speelsters sowieso speelkansen blijven krijgen, dat zou positief zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties