Peter Maes weet wat nodig is: "Alleen zo kan je er echt bijhoren"

Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk
| 0 reacties
Peter Maes weet wat nodig is: "Alleen zo kan je er echt bijhoren"
Foto: © photonews

Peter Maes staat met Racing Genk voor enkele belangrijke weken. De coach moet ervoor zorgen dat er straks play-off 1 voetbal te zien in in de Cristal Arena en daarvoor is een goede reeks nodig.

"Als je er echt bij wil horen, dan moet je een reeks neer kunnen zetten", weet de oefenmeester. "We zijn goed aan 2016 begonnen met 4 op 6. We gaan voor 7 op 9, dat zou een hele mooie start van het nieuwe jaar betekenen."

Vooral de manier waarop Genk die 4 op 6 pakte, stemt Maes tevreden. "We hebben resultaten gehaald op mentaal karakter. Ik ben blij dat de groep daar vertrouwen uit kan putten. Dit moet een stimulans zijn dat knokken resultaten oplevert. In België kom je er niet met talent alleen, er moet heel veel arbeid bij."

In België kom je er niet met talent alleen

Het programma van Racing Genk oogt niet eenvoudig, maar Peter Maes wil niet te ver op de zaken vooruitlopen. "We leven nu naar onze volgende wedstrijd en dat is Kortrijk. Het verloop van de komende drie wedstrijden zal bepalend zijn voor de laatste matchen."

Ondertussen moet Maes, net als heel wat collega's, enkele nieuwe aanwinsten inpassen. "Het is niet evident voor een coach om die automatismen er op korte tijd in te krijgen. Dat vergt altijd aanpassing, maar het verloopt wel makkelijker als je resultaten boekt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties