Analyse Suarez, op een gegeven moment moet je een moeilijke beslissing nemen

Suarez, op een gegeven moment moet je een moeilijke beslissing nemen
Foto: © photonews

Op het moment dat we dit schrijven is de transfer van Matias Suarez naar Nantes nog niet afgerond. Op clubniveau blijven de onderhandelingen echter lopen. En we kunnen paars-wit begrijpen. Hierbij de motieven waarom Anderlecht Suarez van de hand wil doen.

De (vermoedelijke) transfer van Suarez naar Nantes heeft een storm van verontwaardiging veroorzaakt op de sociale media onder de fans. Maar objectief gezien is die transfer niet verwonderlijk. Als je de prestaties van Suarez bekijkt, zijn die - tot ieders spijt - ruim onvoldoende.

Hasi kon dit niet meer verantwoorden tegenover zijn andere spelers

Met het risico impopulair te worden en eveneens te worden afgestraft door de fans, maar zo is het gewoon. De momenten van 'El Artista' waren bijzonder schaars geworden na zijn zware blessure. Iets wat ook Besnik Hasi - die natuurlijk weer de gebeten hond is - niet meer kon verantwoorden tegenover zijn andere spelers.

Dat Hasi Suarez maandenlang het vertrouwen bleef geven, pleit voor zijn geloof in de kwaliteiten van de Argentijn. Hasi is onvoorwaardelijk fan van de voetballer die Suarez 'kan zijn'. Maar op dit moment bracht hij gewoon te weinig. En dan is het beter dat Suarez elders wel speelminuten kan opdoen.

Vertrouwen

Men kan blijven hopen - zoals wij ook deden - dat Suarez ineens ging ontploffen, maar op een gegeven moment moeten er zware knopen doorgehakt worden. Bij Nantes kan hij vertrouwen opdoen, maar de Franse club wil absoluut ook een aankoopoptie. Dat Herman Van Holsbeeck daaraan wil toegeven, kan je hem ook moeilijk verwijten.

Als hij Suarez bij de club wil houden, terwijl die waarschijnlijk door de komst van Djuricic op de bank ging belanden, is dat kapitaalsvernietiging. Dus ja, op een gegeven moment moet je moeilijke beslissingen nemen. Geen gehuil met de wolven, maar gewoon een pragmatische analyse.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties