Louwagie countert: "We betaalden amper 650.000 euro voor Moses Simon, maar hij zal vertrekken voor véél meer dan tien miljoen"

Redactie
| 20 reacties
Louwagie countert: "We betaalden amper 650.000 euro voor Moses Simon, maar hij zal vertrekken voor véél meer dan tien miljoen"
Foto: © Photonews

KAA Gent pakte vorig seizoen de titel, schitterde in de Champions League én raast ook anno 2016 door de Jupiler Pro League. En dat alles zonder spelers die miljoenen hebben gekost. Michel Louwagie legt de filosofie daarachter uit.

"Het economische model van KAA Gent is helemaal anders dan dat van RSC Anderlecht", vertelt Michel Louwagie in Het Laatste Nieuws. "Bij paars-wit wordt er veel meer betaald voor een speler."

En de manager van de Buffalo's heeft meteen vergelijking in petto. "We haalden deze winter vijf nieuwe jongens voor de prijs van Steven Defour."

KAA Gent haalde deze winter vijf nieuwe jongens voor de prijs van Steven Defour

Michel Louwagie

"Gent heeft financieel en sportief goed gewerkt als er twee of drie van die vijf jongens doorbreken. Maar wat als die ene dure speler een vergissing blijkt te zijn? Dan heb je een probleem!"

"En het gaat niet enkel om de miljoenen die je hebt weggegooid", is Louwagie op dreef. "Maar ook over de loonlast die zo'n jongen meedraagt. We hebben 650.000 euro betaald voor Moses Simon. Hij zal hier vertrekken voor veel meer dan tien miljoen euro."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties