Top&Flop Valdes en andere nieuwkomers, Essevee wakker, Club & Anderlecht met hakken over de sloot

Valdes en andere nieuwkomers, Essevee wakker, Club & Anderlecht met hakken over de sloot
Foto: © photonews

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe zijn al eventjes de nieuwe K3, dus is dat ook meteen het afscheid van drie andere topmeiden. Wij blikken terug op het voorbije voetbalweekend en doen dat ook in drievoud. Al dan niet met luchtballonnen.

TOP

Essevee wakkergeschud

De fans hadden een duidelijk statement mee voor de spelers: time to wake up. En zeker in de tweede helft werd Essevee wakker. Met dank ook aan Danish dynamite Dalsgaard, die in zijn eerste drie weken meteen toonde dat hij wel wat in zijn mars heeft.

Ook de rest van Zulte Waregem was overigens bij de pinken. Play-off 1 lijkt zo plots toch weer een serieuze mogelijkheid voor Essevee. 

Nieuwkomers blijven regeren (tris)

Ook deze week opnieuw een aantal nieuwkomers die zich meteen lieten gelden. Wat te zeggen van Viola, die scoorde voor Moeskroen? Of Victor Valdes, die aan de Leuvense Dreef meteen toonde wat een topkeeper hij wel nog is.

Het moet gezegd: onze competitie heeft deze wintermercato heel wat versterkingen binnengehaald. Ook Djuricic maakte meteen een goede indruk. En er zijn nog nieuwe kleppers op komst of getekend, benieuwd wat dat volgend weekend geeft. En wat te zeggen van Allen of Mahlangu? 

FLOP

Toppers?

Zowel Anderlecht als Club Brugge zijn opnieuw drie punten rijker. Maar daarmee lijkt alles ook wel meteen gezegd. Fantastisch was het namelijk allemaal niet voor de grote kandidaten op de titel.

Dartel? Neen. Ploegen als STVV en Waasland-Beveren speelden erg goed mee met paars-wit en blauw-zwart, uiteindelijk mochten ze zelfs blij zijn met de volle buit.

KV Oostende

De hele top-8 won het afgelopen weekend, behalve KV Oostende dan. Zij verspeelden twee dure punten in eigen huis tegen ... Moeskroen.

De manier waarop ze na een 2-0 achterstand alles nog weggaven? Triest. De Kustboys geven veel en veel te makkelijk goals weg en moeten daardoor stilaan nog gaan opletten voor hun stekje in play-off 1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties