Pellegrini kan aan de slag bij Premier League grootmacht

Pellegrini kan aan de slag bij Premier League grootmacht
Foto: © photonews

Het kan snel gaan in de carrière van een coach in de Premier League. Zo weet ook Manuel Pellegrini, de Chileen wordt aan het einde van het seizoen vervangen door Guardiola, maar zou volgende zomer al aan de slag kunnen bij Chelsea, zo melden de Engelse tabloids.

Opties heeft de coach van Manchester City genoeg, zo zou hij naar Valencia kunnen waar hij een tijdje gewoond heeft. Maar ook zijn ex-club Villareal toont interesse. Toch zou Pellegrini opteren voor een verlengd verblijf in de Premier League. Hij zou gek zijn op de Engelse competitie, vooral omdat het een echte uitdaging is. 

Chelsea dat een vervanger zoekt voor Guus Hiddink omdat die een verlengd verblijf niet ziet zitten, wou eigenlijk Pep Guardiola als nieuwe hoofdcoach. Roman Abramovich is een grote fan van de Spanjaard, maar Guardiola koos uiteindelijk voor die andere blauwe topclub uit Engeland, Manchester City. 

Nu blijkt dat Manuel Pellegrini de volgende op het verlanglijstje is van de steenrijke Rus, al is die lijst redelijk lang. Onder andere Diego Simeone de excentrieke Argentijn van Atlético Madrid, zou Abramovich ook wel smaken. Maar Simeone heeft nog een contract tot 2020 bij de ploeg van Yannick Carrasco.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties