Top&Flop We hebben opnieuw toppers op onze velden, nu de arbitrage nog ...

We hebben opnieuw toppers op onze velden, nu de arbitrage nog ...
Foto: © photonews

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe zijn al eventjes de nieuwe K3, dus is dat ook meteen het afscheid van drie andere topmeiden. Wij blikken terug op het voorbije voetbalweekend en doen dat ook in drievoud. Al dan niet met luchtballonnen.

TOP: we hebben terug helden

Boussoufa

Er lopen terug helden op de Belgische voetbalvelden rond. Sterren, mensen die iets meer kunnen brengen dan andere spelers. Eentje daarvan: Mbark Boussoufa

Hij tilde Gent meteen toch naar een hoger niveau en zorgde met een doelpunt voor de driepunter tegen Moeskroen. Hein Vanhaezebrouck lijkt al een beetje spijt te hebben dat hij hem niet op de Europese lijst heeft gezet.

Djuricic

Er lopen terug helden op de Belgische voetbalvelden rond. Sterren, mensen die iets meer kunnen brengen dan andere spelers. Eentje daarvan: Filip Djuricic.

De middenvelder van Anderlecht liet dingen zien die wij nog niet vaak op een voetbalveld zagen in de Jupiler Pro League. Overstapjes, hakjes, ...

Refaelov, Pozuelo, Karelis, ...

Er lopen terug helden op de Belgische voetbalvelden rond. Sterren, mensen die iets meer kunnen brengen dan andere spelers. Daarbij ook Lior Refaelov en andere Pozuelo's.

Club Brugge draait opnieuw en daar mag het Refaelov voor danken, dat hij opnieuw helemaal fit is? Dat is een geschenk uit de hemel voor MPH. En bij Genk wordt veel gezegd over goalgetter Karelis, maar ook tegen Waasland-Beveren was Pozuelo weer van grote klasse.

FLOP

Het plan Dury

We zijn al maanden voorstander van een 3-5-2 voor Zulte Waregem, want ze hebben er de spelers voor. Maar dan mag Essikal natuurlijk niet een van de drie centrale verdedigers zijn - hij is beter op het middenveld. En dan moeten Thiam en Leye ook echt naast elkaar spelen.

Op bezoek bij Anderlecht leek het meer op een veredelde 5-4-1. Goed geprobeerd, dat wel. Maar als je op achterstand komt in het Astridpark, dan is het niet echt meteen een opstelling om punten te pakken. De strijd om play-off 1 begint NU voor Essevee.

OHL op stilstaande fasen

OH Leuven toonde weerbaarheid tegen Lokeren en pakte zo een meer dan verdiend puntje. Maar het slikte ook weer veel te makkelijk doelpunten op stilstaande fasen. De strijd om play-off 2 zal volgende week in Moeskroen worden gestreden.

De Leuvenaars willen en moeten daar eigenlijk winnen om dit seizoen de redding te verzekeren, anders wordt het met een moeilijk programma bibberen tot de laatste speeldag.

Arbitrage

En dan was er nog iets te vertellen over de arbitrage ... Aan Den Dreef mochten beide teams zich bekocht voelen, Luc Wouters gaf penalty's en kaarten in het wildeweg.

Ook Bram Van Driessche had de match op Stayen allerminst onder controle. Op vrijdagavond al een overdreven tweede gele kaart voor Dussenne, en zo gaat het maar door. Hun niveau mag toch dringend ook de hoogte in richting play-off 1. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties