Speelschema van de ploegen onderin: Moeskroen staat voor twee belangrijke degradatietoppers

Yorick Vande Plas
Yorick Vande Plas
| 0 reacties
Speelschema van de ploegen onderin: Moeskroen staat voor twee belangrijke degradatietoppers
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met nog vier speeldagen op het programma in de reguliere competitie is de degradatiestrijd razend spannend. Het verschil tussen de zestiende en laatste plaats voor Moeskroen en de dertiende plaats, Waasland-Beveren, bedraagt slechts drie punten. Voetbalkrant.com keek eens naar de speelschema's.

Moeskroen staat momenteel laatste in het klassement en telt 23 punten. Zij kunnen dit weekend thuis de rode lantaarn doorgeven aan OHL, net boven hun met twee punten voorsprong. Een week later staat de degradatietopper tegen Westerlo (26 punten) alweer op het programma. Twee zeer belangrijke wedstrijden dus voor Moeskroen. Erna volgen nog uit Anderlecht en thuis Zulte Waregem.

Oud-Heverlee Leuven kan dit weekend maar beter niet verliezen op het veld van Moeskroen, als ze niet helemaal onderin het klassement willen eindigen. Want Leuven heeft voor het overige enkel ploegen uit de top vier op het programma: op den Dreef ontvangen ze nog Oostende en Club Brugge met daartussenin nog de verplaatsing naar de landskampioen in de Ghelamco Arena.

Waasland-Beveren toch nog in gevaar

Westerlo leek lange tijd op weg om te degraderen, maar Bob Peeters heeft de ploeg op de rails gekregen. Dit weekend hebben ze nog de moeilijkste opdracht op bezoek bij blauw-zwart in het Jan Breydelstadion. In 't Kuipje ontvangt Westerlo nog de twee rechtstreekse concurrenten Moeskroen en Waasland-Beveren. Tussendoor moeten ze nog naar Lokeren, de ex-ploeg van Peeters.

Waasland-Beveren kende een sterke start en leek nooit in gevaar te komen, maar nu staan ze toch op drie punten van de laatste plek. Dit weekend komt Anderlecht op bezoek, gevolgd door een verplaatsing naar Charleroi en een thuismatch tegen Mechelen. De slotspeeldag zou wel eens belangrijk kunnen worden uit bij Westerlo. Trainer Stijn Vreven moet de spelers dus terug op scherp krijgen.

Wie ziet u degraderen?

71%
6%
8%
15%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties