Soualiho Meïté heeft belangrijke keuze gemaakt: "Daarom wacht ik"

Soualiho Meïté heeft belangrijke keuze gemaakt: "Daarom wacht ik"
Foto: © photonews

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Soualiho Meïté, zo heet de laatste winteraanwinst van Zulte Waregem. Hij moet op het middenveld de boel op sleeptouw nemen. De Fransman kwam op huurbasis over van Lille en droomt van een toekomst in de Premier League. En van de nationale ploeg, maar dewelke?

De 21-jarige Parijzenaar kwam al uit voor de U19 van Frankrijk, maar kan ook uitkomen voor de nationale ploeg van Ivoorkust. "Ze hebben me zelfs al gevraagd of ik bij hen wil komen spelen", aldus Meïté daarover.

"Maar ik wil nog wat wachten. Ik ben geboren en opgegroeid in Frankijk en zou graag voor de Franse nationale ploeg uitkomen. Voorlopig heb ik uit die hoek wel nog niets gehoord, maar ik wacht voorlopig af."

Premier League? Hoop dat ik er ooit de kwaliteiten voor heb -

Soualiho Meïté

Qua club wil hij de komende 18 maanden alles geven voor Zulte Waregem: "Daarna zien we wel weer verder. Voor mij is Essevee wel degelijk een stap vooruit vanuit Lille. Waar ik van droom? Ik hoop dat ik ooit de kwaliteiten heb om in de Premier League te spelen. Maar nu wil ik vooral spelen."

En dan is het eerste doel natuurlijk play-off 1 halen in de Belgische competitie, om nog meer topmatchen te spelen: "We moeten onze fouten van de voorbije weken corrigeren en daarvan beter worden. We moeten beter verdedigen en onze kansen afwerken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties