Philippe Clement op weg naar het Guldensporenstadion? KV Kortrijk reageert

Timothy Collard
Timothy Collard
| 10 reacties
Philippe Clement op weg naar het Guldensporenstadion? KV Kortrijk reageert
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Net als vorig jaar, wordt Philippe Clement ook nu weer in verband gebracht met een overstap naar het Guldensporenstadion. KV Kortrijk zou de T2 van Club Brugge hoofdtrainer willen maken, maar wat is daar nu écht van aan?

“Ik weet niet wie die geruchten de wereld heeft ingestuurd, maar op dit moment is daar helemaal niets van aan”, aldus KVK-manager Patrick Turcq aan Voetbalkrant.com. “Wij hebben absoluut geen contact gehad met Clement of zijn entourage.”

"Geen contact gehad met Clement en Custovic" - Patrick Turcq

Verder werd ook Adnan Custovic – assistent bij KV Oostende – aan de Kerels gelinkt. “Maar dat is hetzelfde verhaal als Clement. We hebben geen contact gehad met Custovic. We kunnen op dit moment trouwens echt nog geen naam plakken op onze nieuwe coach. Dat is niet voor vandaag of morgen”, voegt Turcq er nog aan toe.

Wat wel zeker is, is dat Karim Belhocine het seizoen – dus hij staat ook tijdens de play-offs aan het roer – uitdoet als hoofdcoach. “Dat hebben we gisteren (donderdag, nvdr.) beslist. Of er een kans bestaat dat hij ook volgend seizoen T1 blijft? Aanvankelijk was dat uitgesloten, maar nu niet meer.”

"Aanvankelijk was het uitgesloten, maar er bestaat kans dat Belhocine T1 blijft"

Patrick Turcq

Hoewel Belhocine niet over een pro license-diploma beschikt, zou Kortrijk dat creatief kunnen oplossen door een assistent in huis te halen die wél over de nodige diploma’s beschikt. “Dat is een optie, maar we gaan sowieso op zoek naar een extra trainer met een diploma.”

Was KVK niet op zoek naar een coach met ervaring? Clement, Custovic en Belhocine: dat zijn niet meteen heren die de nodige ervaring als hoofdcoach kunnen voorleggen. “Maar ze draaien wel al heel lang mee in de voetbalwereld, als speler en assistent. Dus dat is ook ervaring”, besluit Turcq.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties