Gentse nieuwkomer zal knallen: “Binnen een jaar is dat Duracellkonijn 10 miljoen euro waard”

Gentse nieuwkomer zal knallen: “Binnen een jaar is dat Duracellkonijn 10 miljoen euro waard”
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Peter Olayinka kreeg tot op heden nog geen speelminuten in competitie bij AA Gent, maar dat hij een pakje kan voetballen is algemeen geweten. De sportief directeur van Skenderbeu Korce is zelfs bijzonder in de wolken van de speler.

“Ik vermoed dat hij makkelijk tien doelpunten zal maken. Schrijf maar op: na een jaar zal hij tot de beste spelers in de Belgische competitie behoren en minstens tien miljoen waard zijn”, aldus Haris Fakic in Sport/Voetbalmagazine.

“Zijn snelheid is opzienbarend, hij loopt veel en kan grote afstanden overbruggen. Hij heeft dezelfde energie en overgave van een Duracellkonijn. Het was echt gek hoe hij soms 90 minuten lang de duels bleef aangaan en iedereen totaal vermoeid achterliet.”

Hij moet nog werken aan zijn techniek

Zijn er dan nog werkpunten? Zeker. “Hij moet nog werken aan zijn techniek, zeker als het gaat over het afschermen en aannemen van de bal. En hij moet nog wat efficiënter worden, maar dat zal hem zeker lukken.”

Voor de statistici onder jullie: in 18 wedstrijden bij de Albanezen scoorde 10 doelpunten dit seizoen, vorig jaar maakte hij zes rozen in 15 duels. De 20-jarige Nigeriaan weet dus alvast het doel staan en krijgt mogelijk dit seizoen al kansen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties