Ferrera begrijpt het nog steeds niet: "Ik heb lang gezocht, maar geen enkel voordeel gevonden"

Stijn Van Hove
Stijn Van Hove vanuit Leuven
| 45 reacties
Ferrera begrijpt het nog steeds niet: "Ik heb lang gezocht, maar geen enkel voordeel gevonden"
Foto: © photonews

Vrijdagavond neemt Oud-Heverlee Leuven het op tegen landskampioen AA Gent in de Ghelamco Arena. Vooraf was er veel te doen rond de dag waarop de match gespeeld wordt. Dat zou de mannen uit Leuven benadelen. Een klacht kwam er echter niet.

Volgens het bondsreglement moeten alle wedstrijden van de laatste twee speeldagen tegelijkertijd worden gespeeld. De Belgische voetbalbond besliste echter om KAA Gent - dat volgende week naar Wolfsburg trekt - een extra dagje rust te gunnen.

"Ik ben misschien niet helemaal mentaal klaar, want ik begrijp niet dat we morgen moeten spelen. Dat is voor mij onbegrijpelijk. Het is totaal niet correct. Zo hebben onze tegenstanders, die ook tegen degradatie moeten vechten, een voordeel."

De regels zijn er om te volgen - Emilio Ferrera

Met andere woorden: Ferrera is geen voorstander van de regeling. "Het is voor ons sowieso een nadeel, want onze tegenstanders kennen het resultaat van onze wedstrijd en kunnen zich hieraan aanpassen. De regels zijn er om te volgen."

Kansen van Gent

Over de kansen van Gent tegen Wolfsburg blijft Ferrera realistisch.

"Ik ben niet zeker dat het nu voor Gent van groot belang is om een dag extra te krijgen, gezien het resultaat van de heenmatch. Ik zie geen enkel voordeel voor ons, ik heb lang gezocht, maar ik vind er geen", zegt de coach.

"Pas op, ik hoop dat Gent zich plaatst, want dat is goed voor het Belgische voetbal. Als het snel 0-1 wordt, dan weet je nooit. Maar het lijkt mij heel moeilijk."

Toch een positief puntje...

Ferrera kan wel tevreden zijn over het blessureleed bij OHL. Hij kan op één speler na op een volledig fitte selectie rekenen. Enkel Volovyk is niet fit. Goed nieuws dus. Over de wedstrijd zelf was Ferrera bondig.

"We moeten proberen een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten tegen Gent. Dat zal niet makkelijk worden, maar iedereen kan stunten. Kijk maar naar Moeskroen, Westerlo en Waasland-Beveren", aldus Emilio Ferrera.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties