Wie grijpt het laatste PO-ticket? "Standard is té instabiel, ze gaan het niet halen"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 9 reacties
Wie grijpt het laatste PO-ticket? "Standard is té instabiel, ze gaan het niet halen"
Foto: © photonews

Met nog twee speeldagen voor de boeg komen nog vier ploegen in aanmerking om zesde te eindigen en zich te plaatsen voor play-off 1. Maar wie beschikt nu precies over de beste papieren? Wij vroegen het aan onze huisanalist Hernan Losada.

Zulte Waregem: 70% kans op play-off 1

“Zulte Waregem is in mijn ogen met voorsprong de grootste kanshebber om het te halen. Het staat momenteel zesde en heeft een bonus van twee punten op zijn eerste achtervolgers. In principe mogen ze dit niet meer weggeven.”

Sporting Charleroi: 15% kans op play-off 1

“Vorige week dacht ik nog dat Charleroi zich wel in de top zes zou knokken. Het was dan ook een serieuze verrassing dat zij onderuit gingen tegen Waasland-Beveren. Hun kansen zijn flink geslonken en ik geef ze dan ook weinig kans.”

Standard: 15% kans op play-off 1

“De ploeg van Yannick Ferrera is allesbehalve stabiel te noemen. De ene week wint Standard met sprekend gemak en dankzij sterke individuele prestaties, maar de week erna kan het niks waard zijn. Ik dicht hen daarom ook maar 15% kans op play-off 1 toe. Volgens mij gaan ze het niet halen.”

KV Kortrijk: 0% kans op play-off 1

“De eindspurt van Kortrijk komt te laat. Het is mathematisch nog mogelijk, maar ze staan het verst van allemaal en zullen de kloof met hun concurrenten niet meer dichten volgens mij. Voor de jaarwisseling rekende ik hen nochtans tot één van de kanshebbers. Maar aanvallend was het soms té weinig.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties