Analyse Anderlecht geraakt niet op toerental en Gent zoekt de olie: voor Club Brugge is het nú tijd om te oogsten

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 16 reacties
Anderlecht geraakt niet op toerental en Gent zoekt de olie: voor Club Brugge is het nú tijd om te oogsten
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nog één wedstrijd en België maakt zich op voor de play-offs. We kunnen nu al stellen dat Club Brugge, KAA Gent en RSC Anderlecht zullen strijden om de eer. Maar de Brusselse en Oost-Vlaamse garagisten hebben nog heel veel werk.

Motorolie gevraagd in het Gentse en...

De voorbije weken liep het bij KAA Gent enorm moeizaam. De Buffalo's leden twee opeenvolgende nederlagen tegen Club Brugge en dat heeft er ingehakt in en rond de Ghelamco Arena.

Nee, de Gentse code is niet gekraakt. We hebben een veel logischer verklaring gevonden. Het is immers normaal dat de landskampioen - ondertussen al een jaar voortdurend op toerental - een dipje kent.

Een jaar geleden was een titel géén must en ook op het Kampioenenbal werd aanvankelijk niets verwacht van de jongens uit de Arteveldestad. Die druk is er nu wel. En in Brussel en Brugge kennen ze de bijwerkingen maar al te goed.

... een nieuwe wagen voor Hasi?

RSC Anderlecht is er nog slechter aan toe. De Belgische recordkampioen zette België dan wel opnieuw op de kaart op het veld van Olympiakos Piraeus, maar vervolgens werd er verloren van Waasland-Beveren én Royal Excel Mouscron.

De hoofdstedelingen zijn dit seizoen simpelweg veel te onregelmatig. En dat is hét grootste probleem. Want wat moet je doen om in de nacompetitie een kloof van pakweg vijf punten goed te maken? Juist, een serieuze reeks neerzetten...

Dan is er nog de kritiek van de fans op het persoontje van Besnik Hasi en op het voltallige bestuur bij elke misstap. Nee, Anderlecht mag eind mei al blij zijn als er een Champions League-ticket werd veroverd.

Om het op z'n West-Vlaams te zeggen: 't is te eten voor Club Brugge! Michel Preud'homme sleutelde de voorbije maanden als een volleerde garagist aan de blauw-zwarte automobiel.

Nu of nooit voor Club Brugge? Het zijn zware woorden, maar na elf jaar durven we ze toch uitspreken. De sterren staan gunstig, de nieuwe auto's zijn duur en de motorolie is uitverkocht in het Gentse. En dat weet MPH maar al te goed...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties