Engeland net als België in de ban van welles-nietesspelletje met 'geval-Musonda'
Maarten Pottie
| 7 reacties

Marcus Rashford is nog niet klaar voor de nationale ploeg volgens Nicky Butt

Engeland net als België in de ban van welles-nietesspelletje met 'geval-Musonda'
Foto: © Photonews

Marcus Rashford startte zijn profcarrière bij Manchester United verschroeiend, met vier goals in zijn eerste twee matchen. Al snel gingen er stemmen op in de Engelse voetbalwereld om hem mee te nemen naar het EK 2016. Nicky Butt denkt daar anders over.

Butt, die zelf 387 keer voor Manchester United uitkwam, leidt momenteel de jeugdacademie van the Red Devils. Hij zei tegen de BBC dat praten over de nationale ploeg te vroeg is voor Rashford. “Een selectie voor Engeland alvorens hij klaar is, kan meer schade aanrichten dan goed doen.”

De bondscoach van Engeland, Roy Hodgson, zei eerder dat ze Rashford al een hele tijd volgen en hij dus reeds in het systeem van de nationale ploeg zit. “Ik zeg niet dat Marcus kans maakt op een selectie voor Euro 2016, maar ik sluit hem zeker niet uit,” liet de Engelse oefenmeester alle opties open.

Gemengd advies voor Hogdson

Butt wil Hodgson zeker niet tegen de schenen schoppen, “Ik wil niemand vertellen wat men moet doen, het is Roy zijn job om op te roepen wie hij geschikt vindt, maar ik vind het te vroeg,” aldus Butt. “Voor mij is het een jongen met een enorm potentieel die nog enorm veel te leren heeft.” Rashford scoorde in de vier wedstrijden na zijn topstart niet meer.

Een andere bekende naam had eerder al het tegengestelde advies voor de bondscoach. Louis Van Gaal, de trainer van Rashford bij Man Utd, zei dat leeftijd niet telt, enkel de kwaliteit. Hij raadde Hodgson aan om Rashford op te nemen, omdat het nooit te vroeg is om iemand te laten debuteren. Dat kunt u hier nog eens lezen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties