Hoofdrolspelers van toen voorspellen finale: "Club Brugge is op alle gebied de betere van Standard"

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 16 reacties
Hoofdrolspelers van toen voorspellen finale: "Club Brugge is op alle gebied de betere van Standard"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondag vechten Club Brugge en Standard op de Heizel om de Beker van België. In 2007 kregen we eenzelfde eindstrijd op ons bord. Wat verwachten twee hoofdrolspelers van toen van de match? We vroegen het aan Joos Valgaeren (Club Brugge) en Fred Dupré (Standard).

Club Brugge hoopt alleszins op een herhaling van het scenario van negen jaar geleden. De West-Vlamingen wonnen destijds met het kleinste verschil van de Rouches na een doelpunt van Mannaseh Ishiaku. Een terugblik op die finale met onze hoofdrolspelers kan je HIER nog een keertje lezen.

We kunnen alvast één besluit nemen: Club Brugge is torenhoog favoriet voor de winst. Joos Valgaeren én Fred Dupré zien in blauw-zwart de potentiële eindwinnaar, maar...

Club Brugge is favoriet, maar met Standard ben je nooit klaar

Fred Dupré

"Ik dicht Standard op dit moment weinig kans toe om Club Brugge te verslaan", aldus Dupré. "Maar met Standard weet je natuurlijk nooit. Bovendien is alles mogelijk in een finale die op één wedstrijd beslist wordt."

"De pandoering van afgelopen zondag bij KV Mechelen zie ik als een voordeel. De Rouches zullen zondag niet zo slap aan de wedstrijd beginnen. Al is té opgenaaid ook niet goed. (knipoogt) Ook de fans zullen er zijn. Die gasten zijn altijd op post als er te feesten valt."

Club Brugge is op alle gebied de betere van Standard

Joos Valgaeren

"Club Brugge is de absolute topfavoriet om de Beker van België opnieuw te winnen", laat Valgaeren er geen twijfel over bestaan. "De West-Vlamingen zijn op alle gebied beter dan de Rouches."

Valgaeren verwacht dan ook veel van blauw-zwart. "Niet alleen de spelers hebben meer kwaliteit, maar Club speelt ook gewoon veel volwassener voetbal. Ik twijfel er dus niet aan: Club zal winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties