Musonda moet niet wanhopen, er waren extra redenen voor zijn niet-selectie

Musonda moet niet wanhopen, er waren extra redenen voor zijn niet-selectie
Foto: © photonews

Marc Wilmots heeft er deze middag zijn uitleg aan gegeven. "We mogen Charly nog niet verbranden, kijk maar naar Tielemans", zei de bondscoach over de niet-selectie van Charly Musonda. Maar er spelen nog meer redenen.

Achter de schermen horen we ook dat Enzo Scifo heeft aangedrongen om Musonda bij de beloftenploeg te houden. De U21 spelen immers de volgende veertien dagen twee belangrijke interlands tegen Moldavië en Montenegro. Musonda is de draaischijf van de nationale beloften geworden en het is belangrijk dat de jonge Duivels op een groot toernooi aanwezig zijn.

Momenteel heeft België twee punten minder dan Tsjechië, maar ook een match minder gespeeld. Indien ze de volgende twee interlands winnen, zijn ze goed op weg naar groepswinst. En daar speelt Musonda dus een belangrijke rol in.

Wachtkamer

We horen ook dat Wilmots Musonda helemaal niet afschrijft, maar de druk niet te hoog wil leggen voor de jonge aanvallende middenvelder. De laatste weken ging iedereen er al van uit dat hij sowieso ging opgeroepen worden, maar Wilmots houdt hem liever met de voeten op de grond.

Indien er straks nog iets gebeurt met één van zijn sterkhouders, heeft Wilmots hem nog steeds in de wachtkamer zitten. Want het mag duidelijk zijn: voor Zambia gaat Musonda echt niet kiezen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties