Deze factor kan tijdens de bekerfinale in het voordeel van Standard spelen

Timothy Collard
Timothy Collard
| 3 reacties
Deze factor kan tijdens de bekerfinale in het voordeel van Standard spelen
Foto: © photonews

Club Brugge is dé grote favoriet om zichzelf morgen (zondag, nvdr.) op te volgen als bekerwinnaar. Standard is de underdog, maar mag de ploeg van Yannick Ferrera dromen van eremetaal? Volgens onze huisanalist Hernan Losada mogen 'de Rouches' dat zeker.

Losada legde eerder deze week al uit dat Club Brugge op vele vlakken een streepje voor heeft op Standard, maar toch ziet onze huisanalist ook kansen voor Standard. “In zo’n finales kan alles, hé”, steekt Losada van wal.

“Eerst en vooral: voor Standard is dit de enige kans om nog iets van het seizoen te maken. Als het zich snel wil verzekeren van een Europees ticket, dan moet de beker gepakt worden. Want… Begin er maar eens via play-off 2, hé. Dit is absoluut de wedstrijd van het jaar voor Standard.”

"Club denkt misschien al aan play-off 1"

Hernan Losada

Het verschil in mentaliteit zou volgens Losada wel eens een doorslaggevende factor kunnen zijn tijdens de finale. “De spelers van Club zullen toch al met één oog naar play-off 1 kijken. Als blauw-zwart naast de beker grijpt, dan is dat eigenlijk geen drama.”

“Ik denk dat ze bij Club Brugge toch nog altijd liever de titel dan de beker willen pakken. Dat is ook normaal. Voor Standard is het werkelijk alles of niets, erop of eronder. Dat kan het verschil maken”, besluit Losada.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties