Scifo ging resoluut voor vier nieuwe namen en ziet met dank aan Musonda en co dit grote verschil

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 1 reacties
Scifo ging resoluut voor vier nieuwe namen en ziet met dank aan Musonda en co dit grote verschil
Foto: © photonews

Na de nederlaag in Tsjechië willen de nationale beloften tegen Moldavië en Montenegro weer aanknopen met een 6 op 6. En dan komt man in vorm Charly Musonda Junior goed van pas.

"Tijdens de laatste bijeenkomst kon ik nauwelijks spelers kiezen die bij hun club titularis zijn", aldus coach Enzo Scifo. "Ik heb de ploeg voor nu nog niet helemaal in mijn hoofd, maar minimum acht jongens uit de selectie spelen nu wekelijks. Dat is een groot verschil."

Ik verwacht van Musonda een progressie op zijn positie

Enzo Scifo

Een van hen is uiteraard Musonda Jr., die geen selectie voor de A-kern kreeg. "De concurrentie in de hoofdmacht is niet min. Er spelen al jongens op zijn positie. Het voornaamste is nu dat hij ook in clubverband in actie komt. Ik verwacht van hem een progressie op zijn positie."

Ik wil erover waken dat de internationals scherp blijven

Enzo Scifo

Met Bastien, Mmaee, Ngombo en Trossard selecteerde Scifo ook vier nieuwkomers. "Ik wil erover waken dat de internationals scherp blijven. We beschikken over veel kwaliteit, maar ze moeten ook met de juiste mentaliteit naar de nationale ploeg komen. Als ze die niet tonen, zullen we niet op het EK geraken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties