Speelde Standard écht op kampioenenniveau? De cijfers zeggen iets heel anders, vraag dat maar aan Club Brugge en Gent

Timothy Collard
Timothy Collard en Jaap Vreeke
| 7 reacties
Speelde Standard écht op kampioenenniveau? De cijfers zeggen iets heel anders, vraag dat maar aan Club Brugge en Gent
Foto: © photonews

Yannick Ferrera greep met Standard naast een ticket voor play-off 1, maar hij liet zich onlangs wel ontvallen dat zijn ploeg een sterk parcours aflegde en zelfs de cijfers van een kampioen kon voorleggen.

Maar is dat ook echt zo? Wij gingen het even na. We namen er even de cijfers bij vanaf begin oktober 2015. En daaruit blijkt dat Standard 30 op 60 sprokkelde, toch flink wat minder dan de drie grootste titelpretendenten Club Brugge, KAA Gent en RSC Anderlecht.

De Rouches kenden een erg sterke periode tussen 8 november en 2 februari. In die periode verloor de ploeg van Ferrera amper twee wedstrijden, op het veld van KV Oostende (4-1) en thuis tegen Gent (0-3).

Club Brugge en Gent doen flink wat beter

Maar het is duidelijk dat Standard uiteindelijk net iets te wisselvallig was om aanspraak te maken op een plaats in play-off 1. In vergelijking met Club, Gent en Anderlecht heeft Standard bovendien nog wat werk voor de boeg.

Zo pakte Club Brugge tussen speeldag 10 en 30 in totaal 45 op 60, Gent 40 op 60 en Anderlecht 31 op 60. Enkel met paars-wit kan Standard zich op basis van de laatste 20 speeldagen in de reguliere competitie dus meten.

De rapporten tussen speeldag 10 en 30:

  • Club Brugge: 45 op 60
  • AA Gent 40 op 60
  • Anderlecht 31 op 60
  • Standard 30 op 60
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties