Tielemans amuseert zich bij nationale beloften: "Ik hoop toch nog steeds een beetje op het EK"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Diegem
| 3 reacties
Tielemans amuseert zich bij nationale beloften: "Ik hoop toch nog steeds een beetje op het EK"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Youri Tielemans is 18, maar staat als één van de eersten op het lijstje van beloftenbondscoach Enzo Scifo. Maandag speelt hij een belangrijke kwalificatie-interland tegen Montenegro. En aan de Leuvense Dreef wil hij zijn talent nog eens in de schijnwerpers zetten.

Tielemans weet dat het EK halen met de beloften belangrijk is voor hun groei en voor de perceptie. "Heel belangrijk, ik denk dat wij op het EK moeten zijn. Gezien de status van België als groot voetballand moeten we zowel thuis als uit punten pakken", aldus de jonge middenvelder.

Bij de nationale A-ploeg is het drummen door de overvloed aan talent, maar ook bij de beloften is dat zo. "We hebben inderdaad heel veel talent in de ploeg. Ik denk dat iedereen die hier zit een basisplaats kan hebben bij zijn club."

Veel talent? Ja, maar ik zie ze gewoon als vrienden

Wij maakten deze week eens de berekening en kwamen uit op 1170 matchen in de eerste ploeg. "Ongelooflijk hé", knikt Tielemans. "Er zijn er heel veel die ook in het buitenland spelen. Voor België is dat natuurlijk zeer goed, omdat de volgende generatie klaar staat. Voor de rest bekijk ik ze gewoon als vrienden. Wij hebben in de jeugdreeksen veel samengespeeld. Dus ik kijk daar anders naar dan supporters."

Tien jaar geleden had deze Tielemans al A-international geweest, maar nu... "Ik bekijk dat zo niet, ik ben blij om er hier nu bij te zijn. En de rest is voor de toekomst", zei hij nuchter, al heeft hij al een stage bij de Duivels achter de rug. "Ik denk dat ik er altijd kortbij zal zijn. Omdat ik natuurlijk heel vroeg ben begonnen. Ik speel ook bij de grootste ploeg van België. Dus als ik goed presteer kan ik op een selectie hopen."

Het EK? Het blijft natuurlijk een droom

Youri Tielemans

Ergens in zijn achterhoofd is de hoop op een EK-selectie nog niet helemaal opgeborgen. "Het blijft altijd een droom om het EK spelen, erbij te zijn. Ik hoop het toch nog altijd een beetje. Maar ontgoocheld? Nee, helemaal niet. Ik ben daar realistisch in. Ik weet dat er heel veel talent zit in die groep ook. Zij spelen bijna allemaal in grotere ploegen."

De beloften spelen tegen Montenegro op maandag, 17u in Leuven. Niet om 20u omwille van veiligheidsmaatregelen. Er is geen loketverkoop, enkel online ticketverkoop (5 EUR) via de website KBVB.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties