Wie worden de cruciale spelers in PO1? "Vormer en Pozuelo"

Wie worden de cruciale spelers in PO1? "Vormer en Pozuelo"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Komend weekend is het 'crunch time'. De play-offs beginnen en alles moet nog beslist worden. Bij de play-off 1-ploegen doen ze er alles aan om in volle sterkte aan de aftrap te komen. Maar wie zijn de jongens die hun ploeg zullen moeten dragen? Hernan Losada gaf enkele verrassende namen.

Club Brugge: Ruud Vormer

Niet Hans Vanaken of Abdoulay Diaby dus, maar de Nederlandse werkmier. "Vormer is de link tussen aanval en middenveld. Hij is zo slim en loopt altijd goed", aldus huisanalist Losada. "Zijn passes zijn vooruit en hij heeft een voorbeeldige mentaliteit. Met zijn karakterspel kan hij ook de schwung er inkrijgen."

AA Gent: Sven Kums

Niet zo verrassend dus. "Zonder twijfelen hé. Kums is de man die heel Gent op sleeptouw neemt. Het is niet toevallig dat Gent zijn mindere matchen speelt als Kums ook niet zo goed is. En zijn doelpunten en assists slepen hen veel over de streep. Nee, als Kums top is, zal Gent een goeie kans maken", denkt Losada.

Anderlecht: Steven Defour

"Defour is de lijm van Anderlecht. Hij zal goed moeten zijn of Anderlecht zal het heel moeilijk krijgen. Hij is de man met ervaring, de aanjager. Hij moet de balans verzorgen bij paars-wit. Hij is ook de link tussen defensie en middenveld. Wat nodig is omdat er achteraan niet al te veel voetballend vermogen staat", aldus Losada.

KV Oostende: Canesin en Siani

"Ik ken hun kwaliteiten. Ik heb met beide samengespeeld, maar dat is niet de reden. Ik denk dat Oostende voor een groot deel dankzij hen in play-off 1 staat. Ze hebben ook beiden een fantastische conditie. Ik denk dat ze twee matchen kunnen blijven lopen."

KRC Genk: Alejandro Pozuelo

Toch ook een verrassende naam, want de aandacht ging vooral naar Bailey. "Ik zag veel matchen van Genk en hij lijkt me de belangrijkste man. Hij loopt veel, heeft techniek en geeft goeie passes. Dat is voor mij de man om in het oog te houden tijdens de play-offs."

Zulte Waregem: Mbaye Leye

"Ja, als je Zulte Waregem zegt, kom je direct bij hem uit. Niet enkel voor zijn statistieken, maar hij heeft ook de ervaring. Hij is zo belangrijk in die kleedkamer om de groep op één lijn te krijgen. Ik denk dat er ook veel gasten naar hem kijken om de leiding te nemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties