Top&Flop Anderlecht dominant, Essevee-leeuwen

Anderlecht dominant, Essevee-leeuwen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe zijn al eventjes de nieuwe K3, dus is dat ook meteen het afscheid van drie andere topmeiden. Wij blikken terug op het voorbije voetbalweekend en doen dat ook in drievoud. Al dan niet met luchtballonnen.

TOP

Forza Essevee

Zulte Waregem heeft zich dan toch nog weten te plaatsen voor play-off 1. En dat mocht meteen gevierd worden in de eindstrijd met een punt bij de landskampioen. Vooral de manier waarop was indrukwekkend.

Kenny Steppe was een voorbeelddoelman, voor hem stonden 10 leeuwen die vochten voor elke bal en bijwijlen ook goed voetbal op de mat brachten. Een collectief doelpunt over 5-6 stationnetjes was exemplarisch.

Dominant Anderlecht

Van de titelpretendenten lijkt Anderlecht misschien voorlopig het meest klaar. Waar Gent moeite had met Essevee en Club Brugge moest overleven met tien man, kon paars-wit toch een bepaalde dominantie aan de dag leggen.

Volgende week spelen Essevee en Anderlecht tegen elkaar. Op basis van speeldag 1 in de play-offs verwachten wij vuurwerk in die wedstrijd.

FLOP

Geen vuurwerk

Want dit weekend kregen we allerminst vuurwerk. 7 doelpunten in evenveel wedstrijden, genieten is wat anders natuurlijk. In play-off 2 zaten we naar wedstrijden te kijken waarvan we ons achteraf afvroegen wat we er zaten te doen.

Het systeem in België is gewoon verkeerd. Speeldag 1 is achter de rug en terwijl de spanning aan de top voor een leuke play-off 1 zal zorgen, slepen steeds meer andere teams zich ogenschijnlijk naar het einde.

Marco Bizot

Zeven doelpunten, waarvan dan nog twee owngoals. Bruno Godeau en vooral Marco Bizot deden hun team nogal knullig de das om. Exemplarisch voor de start in play-off 1 van Genk en Oostende.

Eventuele titeldromen voor de Limburgers zijn ondertussen toch weer iets meer richting koelkast geschoven. Bizot kreeg zijn kans nadat Maes zijn eerst goalie Köteles opzij schoof en behoudt het vertrouwen. Begrijpelijk, maar Bizot zal toch enkele dagen slecht slapen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties