Komt licentie van Kortrijk toch nog in gevaar? Belgische Voetbalbond gaat aanstelling nieuwe coach onderzoeken

Timothy Collard
Timothy Collard
| 3 reacties
Komt licentie van Kortrijk toch nog in gevaar? Belgische Voetbalbond gaat aanstelling nieuwe coach onderzoeken
Foto: © photonews

Volg KV Kortrijk nu via WhatsApp!

KV Kortrijk stelde onlangs met Patrick De Wilde een nieuwe trainer aan, maar gaat die zich ook effectief bezighouden met de taken van een T1? Die vraag stelt men zich bij de licentiecommissie van de Belgische Voetbalbond (KBVB).

Karim Belhocine nam eerder dit seizoen het roer bij de Kerels over na het ontslag van Johan Walem. Maar aangezien Belhocine niet over een Pro Licence-diploma beschikt, kan hij voorlopig niet officieel aanblijven als hoofdcoach van Kortrijk.

Aangezien Belhocine ook pas in 2017 een Pro Licence-cursus kan volgen, moest KVK op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. Patrick De Wilde werd aangesteld als nieuwe T1, maar is dat nu een dekmantel of niet?

Controleur naar de training

Volgens Het Nieuwsblad is de licentiecommissie van de Voetbalbond van plan om zelfs een controleur naar de trainingen van Kortrijk te sturen om er nauw op toe te zien dat De Wilde effectief de trainingen leidt en niet Karim Belhocine, die sinds de aanstelling van De Wilde Technisch Directeur is.

Mocht na die controles blijken dat dit niet het geval is, dan komt de licentie van Kortrijk alsnog in gevaar. Het zou wat zijn...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties