Welke oplossingen heeft Anderlecht nog voor Najar? Zeven 'rechtsbacks'

Welke oplossingen heeft Anderlecht nog voor Najar? Zeven 'rechtsbacks'
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht heeft een probleem op de rechtsback. Andy Najar zal de komende zes maanden niet meer in actie komen na de knieblessure die hij zondag tegen Club Brugge opliep. Besnik Hasi zal creatief moeten zijn met zijn kern.

Stéphane Badji

De kans is vrij groot dat Badji straks voor de rest van de play-offs als interim-rechtsachter gaat fungeren. De Senegalees deed het allesbehalve slecht tegen Club Brugge. "Ik denk niet dat Hasi gaat verrassen door iemand anders te zetten", aldus huisanalist Hernan Losada. "Badji gaat spelen. Hij heeft kracht. Aanvallend brengt hij minder, maar een verdediger moet voor mij in de eerste plaats verdedigen."

Rafael Galhardo

De Braziliaan zit al sinds januari in de kern van paars-wit, maar wat er juist aan de hand is met hem, weet niemand. "Niet goed genoeg momenteel", klinkt het in de wandelgangen van Neerpede. "Hij past zich moeilijk aan en het is moeilijk communiceren met hem voor de andere spelers."

Anthony Vanden Borre

Dat Galhardo de enige 'echte' rechtsachter is die overblijft, is de waarheid geweld aandoen. Bij de beloften zit nog Anthony Vanden Borre, maar de kans dat die gerehabiliteerd wordt, is zo goed als nihil. De discussie zal deze week op Neerpede zeker gevoerd worden, maar Besnik Hasi kan het nu niet meer maken om hem terug te nemen.

En groot gelijk, want de rust is nu net teruggekeerd en hem terughalen zou een commotie veroorzaken bijna groter dan wat er gebeurde na zijn verwijdering. Vanden Borre is ook niet klaar voor een terugkeer en Hasi wil hem ook niet terug.

Emmanuel Sowah

De Ghanees van 18 zit sinds januari in de beloftenkern en krijgt goeie rapporten van Nicolas Frutos. De kans dat hij bij de A-kern komt trainen, is vrij groot. Dat hij gaat spelen, is amper denkbaar. De jonge verdediger heeft nog veel te leren en is nog niet klaar voor het grote werk.

Fabrice N'Sakala

De linksback heeft vorig seizoen ook vijf wedstrijden op rechts gespeeld. Dat werd geen al te groot succes en de kans dat Hasi daar naar teruggrijpt, lijkt ook héél klein.

Michael Heylen

Nog zo'n experiment dat niet al te best afliep. Heylen is dan ook geen rechtsback en heeft niet de wendbaarheid noch de snelheid om er te spelen.

Gilles Denayer

Denayer zit al jaren bij de beloften van Anderlecht. De bijna 20-jarige rechtsachter had dit seizoen een dip, maar komt stilaan terug boven water. Hij is echter ook niet in beeld.

Wie moet Hasi op rechtsback zetten?

26%
4%
52%
4%
2%
4%
7%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties