Pro League gaat serieus ingrijpen na bizarre gebeurtenissen bij Moeskroen en Antwerp

Timothy Collard
Timothy Collard
| 70 reacties
Pro League gaat serieus ingrijpen na bizarre gebeurtenissen bij Moeskroen en Antwerp
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanaf volgend seizoen zal de Pro League veel en veel strenger toekijken op het bestuur bij de Belgische ploegen. De regels moeten vernieuwd worden, en op die manier zal er meer transparantie komen.

Nu staan de inspecteurs met hun rug tegen de muur. Zelfs als ze weten dat er iets niet pluis is, kunnen ze niet bewijzen wat er precies aan de hand is. Het huidige reglement is niet meer up-to-date en daar spelen enkele ploegen erg handig op in. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Zo hoeven de clubs in ons land niet eens te antwoorden op de vraag van wie het geïnvesteerde geld komt. Eerste- en tweedeklassers krijgen soms een lening van enkele miljoenen, zonder dat ook maar iemand weet van waar dat geld juist komt... Het gaat in de meeste gevallen om vennootschappen waarvan onduidelijk is wie er achter zit.

Gedaan met geheime investeerders

Daar wil de Pro League een einde aan maken. Met vernieuwde regels wil de instantie voor meer transparantie zorgen. Als een vennootschap geld leent aan een Belgische club, dan zal die club moeten uitleggen wie er nu precies in die vennootschap zetelt.

Op die manier zullen praktijken zoals bij Moeskroen en Antwerp, waar het niet duidelijk is wie nu effectief de geldschieter is, niet meer kunnen voorkomen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties