Analyse Moet Club Brugge panikeren na de nul op zes? Wij geven aan waarom wel én waarom niet

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 23 reacties
Moet Club Brugge panikeren na de nul op zes? Wij geven aan waarom wel én waarom niet
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge heeft nog steeds alles in eigen handen. De West-Vlamingen kamperen dan wel naast RSC Anderlecht in de stand, maar door de reglementswijziging is blauw-zwart wel nog steeds de virtuele kampioen. Waarom moet Club wel of niet panikeren?

Club heeft het dipje (hopelijk) achter de rug, maar is nog steeds nummer één

De nul op zes zal bij de spelers van Club Brugge wel een beetje in het kopje spelen, maar uiteindelijk is enkel en alleen de stand van tel. En blauw-zwart staat nog steeds aan de leiding. Met andere woorden: de West-Vlamingen zijn niet afhankelijk van de concurrentie.

Het reglement pleit altijd in het voordeel van blauw-zwart

Club Brugge was het grootste slachtoffer van de puntendeling. Maar toch is dat ook een troef. Wat als pakweg Club en RSC Anderlecht - zoals het vandaag is - met gelijke punten eindigen? Dan zal blauw-zwart door de winst in de reguliere competitie een feestje mogen bouwen.

En dé troef: nog vier thuiswedstrijden

Er staan nog zes wedstrijden op het programma en Club mag er daarvan nog vier in het eigen Jan Breydelstadion afwerken. En Olympia is echt wel een quasi oninneembare vesting. Enkel Anderlecht slaagde er in de reguliere competitie in om de blauw-zwarte muur te slopen.

Het zal toch wéér niet...

En toch sluipt er onrust in de rangen. Het verhaaltje 'net niet' is namelijk té ingeburgerd geraakt in West-Vlaanderen. Club Brugge deed de voorbije twee seizoenen tot de laatste speeldag mee om de titel, maar details beslisten in het nadeel van Michel Preud'homme en kornuiten.

MPH lijkt opnieuw toch een beetje te twijfelen

Club hield de voorbije maanden een strakke lijn aan, maar afgelopen woensdag begon Preud'homme plots te twijfelen. De Luikenaar koos opeens voor een 4-4-2, met bijvoorbeeld Wesley Moraes. Die jongen zat de voorbije weken in de tribune en is plots een vaste waarde...

Sterkhouders in de lappenmand

Al moet het gezegd: Dame Fortune staat opnieuw niet aan blauw-zwarte zijde. Lior Refaelov - de man die het verschil moét maken - is buiten strijd, Abdoulay Diaby en Thomas Meunier lijken uit vorm, Bjorn Engels geblesseerd, het seizoen van Benoît Poulain is wellicht voorbij...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties