Club Brugge-fans roepen om Dierckx, maar: "Je kan niet zeggen dat Tuur te weinig kansen heeft gekregen"

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 8 reacties
Club Brugge-fans roepen om Dierckx, maar: "Je kan niet zeggen dat Tuur te weinig kansen heeft gekregen"
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Afgelopen zondag, minuut vijfenvijftig in de wedstrijd tussen Club Brugge en Zulte Waregem: "Tuur, Tuur, Tuur!" De fans van Club Brugge riepen de naam van Tuur Dierckx. Enig probleem: het jeugdproduct stond niet op het wedstrijdblad.

En daar was Tuur Dierckx zelf niet helemaal tevreden mee. Dat liet hij duidelijk blijken op de sociale media. Voor de leken: vijfenvijftig is het rugnummer van het jeugdproduct van blauw-zwart.

"Ik denk dat Michel Preud'homme wel weet waarom Dierckx niet werd geselecteerd", vertelt Geert De Cang. "Hij ziet Tuur elke dag bezig op training en kan het vormpeil van alle spelers inschatten, hé."

Het klinkt misschien ouderwets, maar Tuur Dierckx moet die momenten pakken

Geert De Cang

Toch is het opvallend dat de ontwikkeling van een jeugdspeler van Club wordt gestuit door Wesley Moraes en Leandro Pereira, die in de rangorde over Dierckx zijn gespronken.

"Maar Tuur heeft kansen genoeg gekregen om zich te tonen", verrast de spreekbuis van Blue Army. "Het klinkt misschien ouderwets, maar hij moet die momenten pakken, hé."

Plaatsen zijn héél duur

"Bovendien zijn de plaatsen ook ongelooflijk duur in een kern van pakweg dertig spelers", besluit De Cang. "Kijk naar Jelle Vossen. Zelfs hij zit tegenwoordig vaak op de bank."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties