Kampioenenmaker Genk heeft het niet begrepen op... uitblinker: "Geen sterk schot, zelden goede eindpass en te laag rendement"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 49 reacties
Kampioenenmaker Genk heeft het niet begrepen op... uitblinker: "Geen sterk schot, zelden goede eindpass en te laag rendement"
Foto: © Photonews

KRC Genk doet het de laatste weken - op uitzondering van de nederlaag tegen AA Gent - heel goed. Verschillende spelers werden al opgehemeld, onder hen ook Alejandro Pozuelo. Maar volgens Sef Vergoossen, ex-coach van Genk, is de Spanjaard lang niet zo'n geweldenaar...

“Op het middenveld zie ik te weinig stabiliteit en rust”, zegt Vergoossen over Genk in Het Laatste Nieuws. “De kwaliteiten van een Sven Kums, of een Josip Skoko uit mijn periode bijvoorbeeld, die zie ik bij Genk niet terug.”

De Nederlander is dan ook niet onder de indruk van één speler in het bijzonder. “Ik heb grote twijfels bij Pozuelo moet ik toegeven. Wat hij doet, oogt mooier dan het in werkelijkheid is. Hij heeft geen sterk schot, de eindpass is zelden goed en zijn rendement ligt te laag – hij zit aan 3 goals en 6 assists in 31 matchen.”

"Ik vind Malinovskyi op dit moment verder staan dan Pozuelo"

Sef Vergoossen

“Maar zijn grootste tekortkomingen liggen op defensief vlak. Hij is niet sterk, hij kan niet koppen en hij is geen balveroveraar wat je op zijn positie toch moet zijn. Ik vind Malinovskyi op dit moment verder staan dan Pozuelo.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties