Reactie Oostende-goalie Ovono op dreef: "Over Tielemans, zijn vliegende tackle en de ballen van Anderlecht"

Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Anderlecht
| 15 reacties
Oostende-goalie Ovono op dreef: "Over Tielemans, zijn vliegende tackle en de ballen van Anderlecht"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Aan suspens was er tijdens de tweede helft van Anderlecht tegen KV Oostende geen gebrek. En elke keer zat Didier Ovono er wel voor iets tussen. De doelman van de Kustboys had bij elke fase een verhaal te vertellen.

Over het akkefietje waarbij hij Tielemans in de touwen duwde

"Als er gescoord is, is het de taak van de doelman om de bal uit het net te vissen. Dat is nu eenmaal de regel. Die actie was dus niet zo slim van de negentienjarige Tielemans."

Over tackle op Djuricic

"Ik zag dat hij een tackle inzette, dan was het toch normaal dat ik niet met mijn handen ingreep? Ik wilde mijn hoofd niet breken of een hersenschudding zoals die ex-doelman van Chelsea (Petr Cech, red.) oplopen. Ik moest mezelf beschermen en bovendien speelde ik de bal." (Lees meer reacties over de bewuste fase)

Over de 2-1 van Okaka in de slotseconden

"In elk stadion waar ik kom, merk ik dat er met andere ballen wordt gespeeld. De ene week Select of Nike, hier dan weer Adidas... Dat maakt het voor een doelman moeilijker om voorzetten zoals die van Matias Suarez correct in te schatten. In alle grote competities wordt er met één soort bal gespeeld, waarom hier dan niet?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties