Wilmots wimpelt ook bij Italianen de favorietenrol af: "Pas dan kan je spelen om te winnen"

Redactie
| 8 reacties
Wilmots wimpelt ook bij Italianen de favorietenrol af: "Pas dan kan je spelen om te winnen"
Foto: © photonews

Het wordt moeilijk voor Marc Wilmots om de druk weg te houden bij de Rode Duivels. In België zijn er nog genoeg cynici die onze nationale ploeg niet als één van de favorieten voor het EK zien, maar in het buitenland ligt dat anders.

Zo moest Wilmots aan La Gazzetta dello Sport uitleggen dat België echt nog stappen te zetten heeft. "Het is niet omdat anderen gek zijn dat ikzelf ook gek ben. We hebben al schitterend werk afgeleverd maar landen als Spanje, Duitsland en Frankrijk hebben enorm veel kwaliteit en ervaring op grote tornooien, Frankrijk heeft bovendien het thuisvoordeel. Neen, net als jullie (Italië, red.) en Portugal zijn wij outsiders", aldus Wilmots.

Halve finales zouden een succes zijn

Wilmots weet ook wat er moet gebeuren. Mijn spelers zijn goed maar we missen nog een titel: pas dan kan je over een gouden generatie spreken. Dat we de nummer één van de wereld waren toont dat we goed werk hebben geleverd en is zeker geen last omdat het op basis van objectieve criteria werd vastgelegd.”

"Ons grootste probleem zijn de blessures: kijk maar naar Kompany. Al mijn spelers uit Engeland hebben een vermoeiend seizoen achter de rug. Maar als we voorts gespaard blijven, dan mogen we mikken op de halve finales. Dat zou een succes zijn. En eens je bij de laatste vier bent, kan je ook spelen om te winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties