Luc Nilis rekent af met Gerets, Thys en Van Himst: "Gerets wilde het beeld van mij vernietigen"
Redactie
| 40 reacties

Luc Nilis maakt komaf met Eric Gerets, Guy Thys en Paul Van Himst

Luc Nilis rekent af met Gerets, Thys en Van Himst: "Gerets wilde het beeld van mij vernietigen"
Foto: © Photonews

Luc Nilis heeft zijn spraakmakende biografie 'De Waarheid' vandaag voorgesteld. Het icoon van Anderlecht en PSV maakt daarin komaf met enkele heilige Belgische huisjes. Zo moeten vooral Eric Gerets en Paul Van Himst het ontgelden.

Nilis kreeg bij PSV 'De Leeuw' als trainer en dat boterde niet. "Hij kon niet verdragen dat spelers meer in de belangstelling stonden dan hij. Bij PSV was ik te groot voor Gerets. Hij wilde dat beeld ten koste van alles vernietigen", aldus Nilis in HLN.

"Ik weet dat Gerets bij het gewone publiek in België nog altijd een God is, maar daar heb ik schijt aan. Voetballers die met hem gewerkt hebben, weten hoe hij is. Als ik dan een boek schrijf en ik vertel de waarheid niet, dan gaan die voetballers zeggen: ‘Nilis is een hypocriet’."

Guy Thys? Ik moest het nieuws dat ik niet mee ging naar het WK vernemen in het ochtendjournaal

En ook Guy Thys krijgt een veeg uit de pan. Nilis noemt hem in zijn boek 'een lafaard'. "Hoe moet je anders iemand noemen die jou altijd bij de selectie neemt in de kwalificatiewedstrijden, maar die vervolgens niet eens de moeite neemt om een belletje te doen als hij jou niet selecteert voor het WK?"

"In de plaats mocht Jean-François De Sart mee - excuseer, hé. Thijs had gewoon nog een Waal nodig om het evenwicht te bewaren met het aantal Vlamingen in zijn selectie. Ik moest het nieuws vernemen in het ochtendjournaal toen ik in de auto zat - dat vind ik dus laf, ja.”

Ik was razend op Van Himst

En ja, ook ex-bondscoach en icoon van het Belgisch voetbal, Paul Van Himst, moet het ontgelden. 'Hij heeft ons kapot gecoacht', liet Nilis noteren. "Ik zat lekker in de wedstrijd (tegen Marokko op het WK 90), ik geef zelfs nog de assist op het doelpunt van Marc (Degryse, red), en hij haalt me naar de kant... Ik dacht: ’Nu bén ik goed bezig, en ‘t is wéér van dat.’ Ik was rázend op Van Himst."

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties