ARB Hamme speelt voor de landstitel na doelpuntenfestijn tegen Puurs

Sean Raab

Bloed, zweet en tranen heeft het gekost. Maar ARB Hamme heeft zich geplaatst voor de finale van de play offs voor de landstitel in het zaalvoetbal. Op zich al een hele prestatie in het eerste jaar dat de club bestaat.

ARB Hamme kon zich voor het eerst in zijn kort bestaan plaatsen voor de finale van de play-offs inde hoogste klasse van het zaalvoetbal. In de heenwedstrijd van de halve finale won Hamme al met 2-4 van concurrent Puurs en had dus genoeg aan een gelijkspel.

Wedstrijdverslag

Eerste helft:

Puurs was niet naar Hamme gekomen om zich naar de slachtbank te laten leiden. Integendeel. Met wrank en vrij voetbal wilde het de 2-4 nederlaag uit de heenwedstrijd uitwissen. Het opende ook de score via Lucio. Yassin Laaraj was echter in zijn avondje, en stelde al vlug gelijk. Meer zelfs, na een mooie actie maakte hij er ook 2-1 van. Voor de rust zouden we nog 2 doelpunten zien. Eerst maakte Mounir Kissami gelijk, nadien scoorde alweer Laaraj de 3-2.

Tweede helft:

Puurs begon de 2e helft met een meespelende doelman. De druk leverde de gelijkmaker op via Lucio. Toch kwam ARB Hamme opnieuw op voorsprong. Wie anders dan Yassin Laaraj maakte met een prachtig doelpunt de 4-3.Nadat Ben Ayad gelijk maakte, strafte Angelo De Brandt het risico van een meespelende doelman af, 5-4. Mo El Moussaoui maakte er 6-4 van met nog 4 minuten op de klok. De buit was toen eigenlijk binnen, want Puurs moest nu nog 4 x scoren... maar kon dat nog maar twee keer doen.

Eindstand 6-6.

Zo spelen de 2 beste ploegen uit de competitie ook de finale: Selaklean Thulin en ARB Hamme.

Heenwedstrijd woensdag in Thulin en terugwedstrijd vrijdag om 21u30 in Sporthal Meulenbroek te Hamme.