Ambras in de keet bij het Belgische scheidsrechterskorps: "Velen zullen afhaken: 80% stapt niet mee in dit verhaal"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 15 reacties
Ambras in de keet bij het Belgische scheidsrechterskorps: "Velen zullen afhaken: 80% stapt niet mee in dit verhaal"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het rommelt in het Belgische scheidsrechterskorps… De arbiters uit eerste klasse zijn niet te spreken over de manier waarop scheidsrechtersbaas Paul Allaerts de zaken runt. Ze verwijten de oud-ref een gebrek aan communicatie en hekelen de professionalisering die hij wil doorvoeren.

Een delegatie met onder meer Bart Vertenten, Sebastien Delferière en Serge Gumienny ging bij scheidsrechtersbaas Paul Allaerts zijn beklag doen, dat weet Het Nieuwsblad. Zo zijn de heren arbiters niet te spreken over de wekelijkse training in Tubeke. Die moeten ze na hun dagtaak nog bijwonen.

In de namiddag trainen

“We moeten nu in de namiddag komen trainen, terwijl de meesten onder ons dan werken”, zegt Serge Gumienny in de krant. “Er worden voor àlle refs ook zwaardere fysieke FIFA-tests geïntroduceerd. In een topland als Engeland heeft men die tests beperkt tot alleen de internationale refs.”

“Allaerts wil dit in ons land per sé voor alle scheidsrechters vanaf deze zomer. Wees maar zeker dat er weer veel refs zullen afhaken. 80 procent van de scheidsrechters stapt niet mee in dat verhaal. Dat lieten ze mij weten.”

Drie uur voor de match ter plaatse zijn

Voorts zijn de arbiters ook niet blij met het feit dat ze tegenwoordig al hun wedstrijden technisch moeten voorbereiden en drie uur voor de match al aanwezig moeten zijn. De planning wordt ook later bekendgemaakt waardoor de refs, die geen profs zijn, in de problemen komen met hun werkgever.

"Niet zeker dat iedereen er zo over denkt als Gumienny"

Paul Allaerts

Allaerts reageerde kort: “Ik wil eerst de play-offs goed afwerken en zal de discussie niet via de media voeren. Maar ik ben er niet zeker van dat iedereen er zo over denkt als Gumienny.” Op donderdag 26 mei vindt wellicht een ultiem overleg plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties