Top&Flop Fans eisen toprol op, al was er ook weer een pijnlijk feit

Fans eisen toprol op, al was er ook weer een pijnlijk feit
Foto: AVL

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe zijn al eventjes de nieuwe K3, dus is dat ook meteen het afscheid van drie andere topmeiden. Wij blikken terug op de voorbije voetbalspeeldag en doen dat ook in drievoud. Al dan niet met luchtballonnen.

TOP

(Fans) Club Brugge

Club Brugge zette zijn titel nog eens extra in de verf met een 0-2 zege bij Zulte Waregem. Al waren het toch vooral de fans die een hoofdrol wisten op te eisen.

90 minuten lang vierden ze feest, zoals ze al de heel week deden. "Allez Michel, reste avec nous", galmde het ook meermaals uit de uittribune. MPH kon het ten zeerste smaken.

(Fans) Racing Genk

Ook de fans van Racing Genk gingen er met een knaller uit in eigen huis. De Cristal Arena daverde, ook door de bekendmaking van het nieuwe logo.

Het gaat goed met de Limburgers, op bezoek bij Gent kunnen ze zelfs nog de derde plaats pakken. Moeilijk, maar de manier waarop Anderlecht werd geklopt doet toch het beste vermoeden.

(Fans) Zulte Waregem

En ook de fans van Zulte Waregem deden meer dan hun duit in het zakje met een wonderbaarlijke erehaag voor de kampioenen.

En er was meer: de fans eerden hun icoon Karel D'Haene en zongen ook de hele match lang, ook al stond en staat hun team op de zesde plaats in play-off 1.

FLOP

'Fans' Anderlecht

Wel, wel ... Hoe ten onder gaan? Na de 4-0 in Brugge kwam er nu de 5-2 in Genk. Niet dat Anderlecht zo slecht speelde, het kreeg zelf flink wat kansen. Maar winst zat er niet in.

Temidden de 5-2 nederlaag werd plots wel weer geknokt tussen de fans onderling. Het zit al een tijdje scheef binnen de supporters, die het ook niet meer weten of ze nu voor of tegen hun ploeg moeten zijn.

Stefano Okaka

Was het rood of niet? Daar zullen de meningen over verdeeld zijn. Een vuistslag was het niet, meer een duw of iets dergelijks. Maar: oeverloos dom zeker wel.

De actie van Okaka aan het adres van Kabasele? Het luidde eigenlijk na tien minuten al de problemen in waar paars-wit nog mee werd geconfronteerd later in de match.

Marc Coucke

Ook Marc Coucke kan al eens een uitschuiver maken. Refereren naar een vliegtuig in de zee op de dag van een grote vliegramp? Dat doe je beter niet.

Coucke kreeg meteen reacties over zich op twitter en besefte: fout taalgebruik. Iedereen maakt fouten, ook de meest fanatieke twitteraar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties