Prijzen zijn verdeeld! Preud'homme, Sels, Bailey en zelfs Simons in de bloemetjes gezet!
Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Gent
| 57 reacties

Michel Preud'homme, Matz Sels, Leon Bailey en Timmy Simons werden op 'Gala voor Profvoetballer van het Jaar' in de bloemetjes gezet

Prijzen zijn verdeeld! Preud'homme, Sels, Bailey en zelfs Simons in de bloemetjes gezet!
Foto: © Photonews

Vanavond werden enkele individuele prijzen uitgedeeld door de Pro League en Het Nieuwsblad. De profvoetballers kozen hun beste speler, doelman, jongere én coach. Meer zelfs: er werd zelfs een 'Special Award' uitgedeeld. En de prijzen zijn netje verdeeld.

Coach van het Jaar: Michel Preud'homme

Wie anders, hé? Michel Preud'homme schonk Club Brugge na elf jaar eindelijk nog eens een landstitel. De Luikenaar werd door de profvoetballers dan ook verkozen tot 'Coach van het Jaar'. Hij volgt Hein Vanhaezebrouck op.

Doelman van het Jaar: Matz Sels

Ludovic Butelle schonk Club Brugge dan wel de landstitel, maar het is Matz Sels van KAA Gent die met de eer ging lopen. De goalie toonde zijn kwaliteiten niet enkel in België, maar natuurlijk ook op het Kampioenenbal.

Belofte van het Jaar: Leon Bailey

Ook één jongere (speler onder twintig jaar, nvdr.) werd vanavond in de bloemetjes gezet. Een grote verrassing is de trofee voor Leon Bailey niet. De flankaanvaller van KRC Genk speelde zich de voorbije maanden meer dan in de kijker.

Special Award: Timmy Simons

En ook Timmy Simons werd in de bloemetjes gezet. De aanvoerder kreeg van de Pro League de 'Special Award'. Laat ons zeggen een soort van livetime achievement award, maar dan voor een speler die nog steeds actief is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties